Profielfoto van Heatconnect
Heatconnect
Oude Udenseweg 35, 5405 PD Uden
maandag
08:00 - 18:00
dinsdag
08:00 - 18:00
woensdag
08:00 - 18:00
donderdag
08:00 - 08:00
vrijdag
08:00 - 18:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Op afspraak -

Maximaal profiteren van de vrijgekomen warmte van de inbouwhaard

Wanneer je een haard stookt, komt er veel warme lucht vrij. Deze is slim te gebruiken om andere ruimten te verwarmen.

Zo kan er vanaf de confectiekast van de haard een flexibele buis getrokken worden door het rookkanaal naar bijvoorbeeld slaapkamers, overloop of badkamer. Door roosters met aansluitstutten in vloer of wand te plaatsen waar deze flexibele buis op uitkomt wordt de warmte slim gebruikt om deze ruimten te verwarmen. Zo heb je dubbel plezier van de warmte die vrijkomt tijdens het stoken van je houthaard.

Energiebesparend

Door de warmte te geleiden naar andere ruimten, is verwarming hier niet of minder nodig. Deze relatieve gemakkelijke en voordelige installatie kan dus zorgen voor een interessante besparing op je energierekening en zorgt daarnaast voor comfortabele verwarming van ruimte waar vaak de verwarming niet continue aan hoeft te staan.

Kwaliteit van de vakspecialist!

Laat je haard installeren door een erkend leverancier en informeer of zij met eigen monteurs werken. Installatie kan maar 1 keer goed gaan. Een paar honderd euro besparen door via internetkoopjes een haard aan te schaffen en te installeren door niet gespecialiseerde installateurs, zorgen vaak voor veel kosten naderhand of verminderd stookplezier. Een goede verbranding is van veel factoren afhankelijk: ruimte in huis, verse-luchttoevoer, lengte rookkanaal, omgevingsfacturen als hoogte woning, buren, en natuurlijk een nette en vooral veilige installatie.

Goedkoop kan dus al snel duurkoop worden. Laat je goed informeren. Lees meer op heatconnect.nl.