Foto: 2015/Houtpellets.jpg

Voordelen van een openhaard

De zomer is voorbij en de donkere dagen breken weer aan. De dagen worden korter en kouder.

Gelukkig kunnen we de verwarming omhoog doen maar niks is zo sfeervoller als een echte open haard.

Met een open haard creëer je sfeer in jouw woonkamer. Daarnaast is het vuur van de open haard erg aangenaam om naar te kijken of lekker warm naast te gaan zitten. Er gaat niks boven het originele geluid van knisperend openhaardhout.

Modellen

Klassiek model
De klassieke modellen open haarden zijn de modellen die we allemaal kennen. Ze hebben een klassieke schouw en worden bediend met openhaardhout. De vlammen kunnen hoog worden door de openhaardhout. Deze worden gemaakt van pellets van een goede kwaliteit. Hiermee gaat jouw open haard langer mee, omdat het schonere lucht maakt. Bovendien zijn houtpellets altijd klaar voor gebruik en hebben houtpellets een optimale verbranding. Dit wil zeggen dat 99 procent op wordt gebrand en vrijwel geen as produceert. Dit is zeer milieuvriendelijk. Houtpellets zijn daarom een echte aanrader bij de klassieke open haard.

Moderne modellen
De moderne open haarden zijn minder aanwezig en hebben een meer gestructureerd vuurtje die op ethanol brand. De moderne open haard is een mooi meubelstuk en past bij een modern interieur. Bij moderne open haarden is er meer mogelijk op gebied van design. Met een moderne open haard kan je echt een statement maken door bijvoorbeeld de woonkamer af te schermen met een open haard van de rest van de keuken. Een open haard op ethanol kan geheel op maat gemaakt worden en daarom ook geïntegreerd worden in alle woonkamers van alle voormaten. Een ethanol open haard zou ook in een kleine vaas op tafel neergezet kunnen worden waardoor je een intieme sfeer kan creëren. Dit is een populaire vorm van een kleine open haard.

Onderhoud

Het is aan te raden om jouw open haard elk jaar een onderhoudsbeurt te geven. Dit omdat de schacht na een jaar vol zit met as deeltjes en daardoor minder kan stoken. Ook is het slecht voor de lucht toevoer naar jouw open haard en kan dit andere onderdelen aantasten.

Reacties