Foto: hoe-overleef-ik-de-winter-2

3 tips om er warmpjes bij te zitten deze winter

De koude dagen komen er weer aan! Dan wil je er natuurlijk behaaglijk bij zitten! Wij geven je 3 handige tips!

Guido van Loon

1. Sla op tijd openhaardhout in

Heb je een houthaard? Zorg dan dat je op tijd openhaardhout in huis hebt. Je kunt op verschillende plaatsen haardhout aanschaffen. Zo bieden veel tankstations haardhout te koop aan. Ook in de meeste tuincentra zal men geschikt haardhout aantreffen. Daarnaast zijn er steeds meer webwinkels die geschikt haardhout aanbieden. Voordeel hiervan is dat men het in grote aantallen kan bestellen en dat het thuisgebracht wordt.

2. Is je cv aan onderhoud of vervanging toe?

Of je nu een nieuwe cv-ketel hebt, of één die al een paar jaar oud is: vroeg of laat zal er het één en ander aan onderhoud aan je ketel moeten plaatsvinden. Zorg dat dit gebeurt is, voordat het echt koud begint te worden!

Voor het onderhoud aan je cv-ketel kun je een onderhoudscontract afsluiten met een gespecialiseerde aanbieder. In principe niet moeilijk. Je moet alleen wel goed weten waar je op moet letten. Verschillende aanbieders bieden allemaal andere onderhoudscontracten aan. De meeste contracten verschillen van elkaar op de volgende punten:
- De regelmaat van het onderhoud: één keer per jaar, of één keer per twee jaar.
- Het eigen risico (bij extra kosten).
- Voorrijkosten.
- Kosten van uurloon bij reparaties.
- Kosten van materialen bij reparaties.
- Bereikbaarheid voor melding van storing.
- Belofte dezelfde dag te worden geholpen bij een storing.
- Bijzondere voorwaarden of uitzonderingen.

3. Comfortabel en stijlvol: kussentjes

Kussentjes zijn heerlijk comfortabel en warm. Maar je kunt er ook accenten mee leggen in je interieur. Door de vele soorten kussenhoezen kun je je kussens opfleuren, daardoor wordt jouw woonkamer een stuk gezelliger. Kussenhoezen zijn er in vele kleuren, stoffen, en met of zonder print. Zo kun je je kussens afwisselen met verschillende kleuren kussenhoezen en zo jouw woonkamer steeds een andere look geven.

Reacties