Foto: 2020/Elektrische-haarden-gas-hybride-Faber-MatriX-RD-ST.jpg

Elektrische haarden op gas: de hybride Faber MatriX RD en ST

Faber zet onverminderd in op de ontwikkeling van gasvuren en streeft bij een sfeervol vuurbeeld naar een minimaal gasverbruik en zo min mogelijk warmte.

Ronduit baanbrekend op dit gebied zijn de compleet nieuw ontwikkelde MatriX Room Divider (RD) en See Through (ST) met Hybrid Pro Light (HPL)-techniek. Royale inbouwhaarden die een ongekend rijk vuurbeeld desgewenst kunnen combineren met een opzienbarende halvering van het gasverbruik en bijbehorende warmte-productie. En daarom ook te beschouwen als de eerste elektrische haarden op gas! Ideaal voor wie een royale sfeerhaard waardeert maar de haardwarmte veelal niet nodig heeft.

De ronduit grensverleggende prestaties van de nieuwe MatriX RD en ST worden bereikt door een combinatie van nieuw ontwikkelde, sectionele brandertechniek met vierkante branderbuizen en innovatieve LED-lichtprojectie, dwars door het hart van de gashaard. Waarbij de dynamische LED-technologie tot doel heeft de gasvlammen aan te vullen, maar ook gedeeltelijk te vervangen.

Deze nieuwe hybride-technologie zorgt allereerst voor een verrassend realistisch en rijk totaalbeeld van vlammen, levendig opgloeiende houtstammen en een fonkelend gloeibed, en bovendien voor een halvering van het gasverbruik en dito warmteproductie vergeleken met een gashaard zonder HPL-techniek!
Concreet is de warmteoutput bij de laagste stand zelfs gereduceerd tot slechts 2,2 kW, met behoud van een gloedvol vuurbeeld in de hele haard. Het minimum van gangbare gashaarden bedraagt op de laagste stand momenteel ongeveer het dubbele: rond 5 kW.

Dankzij de HPL–module en de hoogwaardige houtset is de warme gloed in de nieuwste MatriX-haarden zelfs zónder gasvlammen een lust voor het oog, en het hele jaar door een hartverwarmend middelpunt in huis. Helemaal passend in deze tijd, waarin we graag, maar liefst ook verantwoord, willen genieten.
De nieuwe MatriX RD of ST met HPL-module is leverbaar in twee courante formaten: 800/500 en 1050/500. De bediening van deze haarden verloopt comfortabel via de standaard afstandbediening of via een app voor smartphone of tablet.

Meer informatie: www.faberfires.com

Meer van Faber
Reacties