Een warm en gezellig interieur met de open haard

Na deze geweldige zomer lijkt het misschien ver weg, maar de winter komt steeds dichterbij.

23 Oktober 2018

Dat betekent rode wangen, wintertenen, bevroren oren en koukleumend thuiskomen. Bovendien worden de dagen steeds korter dagen en zitten we meer binnen. Genoeg reden om het interieur weer onder de loep te nemen. Een belangrijk element voor het creëren van een warm en gezellig interieur is de open haard. Niets is fijner dan het stoken van de open haard tijdens een gure, koude winterdag.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten open haarden te vinden tegenwoordig. Naast de ouderwetse houtkachel, zijn er tegenwoordig ook er ook open haarden op basis van gas. Hierbij hoeft u zelf geen haardhout op het vuur te gooien, wat deze haard vanuit milieuoogpunt een goed alternatief maakt. Echter, de meeste huishoudens in bezit van een haard, hebben nog een ouderwetse open haard. Naast de nostalgische waarde, behoeft een open haard met haardhout iets meer onderhoud dan een gashaard. Veel mensen schaffen daarom een haardset aan, waarmee de open haard makkelijk te onderhouden is.

Uw open haard makkelijk bedienen met een haardset

Het vinden van een goede haardset is naast functioneel, ook belangrijk voor het interieur van jouw huis. De openhaard is in veel huishoudens, het middelpunt van het huis, waar het gezin gezellig samen komt om bij te praten en te genieten van het knisperende vuur. Om het vuur in de open haard te kunnen controleren, is het aanschaffen van een haardset een goed idee. Op deze manier kunt u veilig uw open haard bedienen en vermijdt u eventuele gevaarlijke situaties.

Een bekende haardset is van het merk Goldmann Innovate. Deze gerenommeerde Duitse fabrikant staat bekend om zijn superieure kwaliteit ten opzichte van andere merken. Daarnaast staat het merk bekend om de befaamde krokodillentang. Deze aparte naam heeft de haardtang te danken aan de “bek” aan het uiteinde van de krokodillentang. De haardtang is ontwikkeld om het haardhout op de meest veilige wijze in de haard te leggen. De “tanden” zorgen ervoor dat het haardhout niet kan vallen, wat bij andere tangen een veel voorkomend probleem is.. Er is weinig kracht nodig om het haardhout vast te houden, waardoor de krokodillentang gemakkelijk met één hand gebruikt kan worden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om het deurtje van uw houtkachel te openen de ene hand, terwijl u met de andere hand de krokodillentang gebruik om haardset in de haard te plaatsen. Naast de geweldige functionaliteiten, is het design van de tang een aanwinst voor uw interieur.

De haardset van Goldmann

Naast de krokodillentang, heeft Goldmann nu ook een haardset uitgebracht. De haardset van Goldmann bevat verschillende tools, voor het gebruiken en onderhouden van uw open haard. Deze tools zijn onder andere de krokodillentang, een vuurpook, een schepje, een bezem en een schuifhaak. De tools zijn gemaakt van hoogwaardig staal, waardoor u jarenlang gebruik kunt blijven maken van deze haardset. Met dit brede scala aan tools, weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken over gevaarlijke situaties met open vuur. Tevens wordt deze haardset geleverd met een standaard, waarop alle tools van Goldmann worden opgehangen. De haardset kunt u naast uw open haard plaatsen, zodat u binnen handbereik uw tools van Goldmann kunt pakken. Een aanwinst voor elk huishouden met een (open) haard!

Reacties