Foto: Expositie-ChristaDohmenEnJobvanDriel-WonenNL

Nieuwe expositie bij SieMatic aan het Vondelpark

Nieuwe expositie bij SieMatic aan het Vondelpark Schilderijen en sculpturen van Christa Dohmen en Jop van Driel.

05 Februari 2023

Vanaf zondag 5 februari - Hobbemastraat 2 in Amsterdam - SieMatic aan het Vondelpark

De SieMatic Flagship Store aan het Amsterdamse Vondelpark biedt niet alleen designconcepten en complete interieurs, ook kunst komt er ruim aan bod. Vanaf 5 februari is het de beurt aan Christa Dohmen en Jop van Driel, die gezamenlijk exposeren.

De entree van de SieMatic Flagship Store ligt aan de Amsterdamse Hobbemastraat. Aan de voorzijde kijkt het uit op het levendige stadsleven; aan de achterkant ligt het monumentale Vondelpark. Het voorname pand is stijlvol ingericht: in verschillende stijlkamers verdeeld over drie verdiepingen wordt het keukenprogramma van Siematic gepresenteerd op basis van de SieMatic-lifestyles PURE, URBAN, CLASSIC en MONDIAL.

Het is de perfecte omgeving voor de stijlvolle keukens van SieMatic, die internationaal menig design-award binnenslepen. Maar ook kunst komt er uitstekend tot zijn recht. Kunstenaars weten de weg naar het Vondelpark goed te vinden, en SieMatic biedt hen graag een podium. In de afgelopen jaren exposeerden mensen als Jef Bogman, Janneke Laheij, Anne van Borselen, Noor Huigen, Jeroen Snijders, Kim Feenstra en Milette Raats er hun werk.

En nu is het de beurt aan Christa Dohmen en Jop van Driel. Deze twee solo werkende kunstenaars kennen elkaar persoonlijk al jaren en werkten ooit een periode samen als collectief Stars of Art, samen met nog drie andere kunstenaars.

Enige jaren geleden exposeerden Christa en Jop samen in Villa Anna in Tilburg en dat beviel dermate goed dat ze zich voornamen dit vaker te doen. Ze filosoferen beiden graag over de diepere zin van het leven en het grotere geheel waar we deel van uitmaken, en dat geeft ze beiden inspiratie voor hun werk.

Christa Dohmen maakt schilderijen en collages die half figuratief, half abstract zijn. Er zijn landschappen in te herkennen, sterrenhemels, architectonische elementen, lettertekens en vooral veel vrouwfiguren. Jop van Driel creëert sculpturen en trappen, en alles wat daar tussenin zit. Als kind van een trappenmaker was hij niet weg te slaan uit de werkplaats van zijn vader. Nu koppelt hij vakmanschap aan conceptueel talent.

SieMatic nodigt belangstellenden van harte uit om het werk van Christa Dohmen en Jop van Driel te bekijken. U bent van harte welkom in de SieMatic Flagship Store, waar u kunt genieten van smaakvolle kunst en het stijlvolle keukenprogramma van SieMatic.

Reacties
Anderen bekeken ook