Foto: 8Q95GfGV

Nieuw in de NEXO kachelserie van at t i ka

De populaire NEXO kachelserie van de Zwitserse fabrikant at t i ka krijgt er een nieuw extraatje bij: de houtvakmodule.

19 September 2023

De geïntegreerde houtopslagfunctie biedt waardevolle ruimte voor houtblokken tot 33 cm voor NEXO 120, 140, 160 en 185. Het open vak onder de vuurkist is niet alleen praktisch,maar ziet er ook stijlvol uit. De houtvakmodule kan nu als optie worden gekozen (alleen voor aansluitingen zonder toevoer van verse lucht).

Maar de nieuwe module is slechts een van de vele opties in de NEXO-serie. Daarom is de NEXO een van de populairste kachels: een individuele kachel wordt gecreëerd uit een keuze van 5 hoogtevarianten, 6 stijlvolle kleuren en 7 hoogwaardige deurgreepvarianten. Voor de bovenplaat is er keuze uit roestvrij staal of speksteen. Bovendien kan NEXO worden uitgerust met een glazen deur of kan het gezichtsveld van het vuur worden uitgebreid met extra zijruiten.

Dankzij het Customized concept van at t i ka zijn er meer dan 10.000 combinaties mogelijk - alleen al voor de NEXO-serie. De klant gebruikt een online configurator of monsters van een gespecialiseerde dealer om zijn kachel samen te stellen uit verschillende componenten op de manier die het beste past bij zijn persoonlijke behoeften en zijn individuele stijl van inrichten.

Het ontwerp van NEXO is daarentegen tijdloos. De rechthoekige kachel maakt indruk met zijn grote vuurhaard en elegante uiterlijk. De robuuste constructie en bekleding van tot 5 mm dikke staalplaten getuigen van kwaliteit. Want op dit punt zijn er geen compromissen.

Overigens: dankzij het unieke ADVANCED GLASS CONCEPT staan© at t i ka kachels bekend om hun roetvrije vuurzichtpanelen en hun unieke mooie vlammenpatroon. Dubbele beglazing en speciale infrarood coatings zorgen voor een mooi en schoon vuur, zelfs bij een verstandig laag warmtevermogen met weinig hout. Het mechanische CleverAIR™ automatische systeem, dat de verbranding automatisch regelt, is ook trendsettend. Alle NEXO zijn optioneel verkrijgbaar met een draaiconsole en zijn voorbereid voor aansluiting in MINERGIE/laagenergie woningen.

Voor de NEXO 140, 160 en 185 zijn ook energiezuinige accumulatiemodules verkrijgbaar, die de warmte van het vuur in de kachel absorberen en urenlang als aangename stralingswarmte aan de ruimte afgeven.

Meer informatie is te vinden op de website van Attika

Meer van Attika
Reacties