Profielfoto van BlueSolid
BlueSolid
Website
Tolbertervaart 1A, 9356 VD Tolbert
maandag
Gesloten
dinsdag
10:00 - 16:00
woensdag
10:00 - 16:00
donderdag
10:00 - 16:00
vrijdag
10:00 - 16:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Houtblokken voor pelletkachel (decoratiehout): WoodFriend

Tover je pelletkachel qua stijl en sfeer om in een houtkachel door WoodFriend. Dit is een speciale set houtblokken voor je nieuwe generatie pelletkachel. Die brandt daardoor optisch nog gezelliger.

Tover je pelletkachel qua stijl en sfeer om in een houtkachel door WoodFriend. Dit is een speciale set houtblokken voor je nieuwe generatie pelletkachel. Die brandt daardoor optisch nog gezelliger en sfeervoller.

Decoratiehout pelletkachel

  • Pelletkachels branden op houtpellets, deze kachels zijn veel schoner dan houtkachels
  • Houtkachels hebben het voordeel van sfeer: het zien van houtblokken oogt sfeervol
  • Dankzij hoogwaardig decoratiehout WoodFriend krijgt de pelletkachel dezelfde sfeer

Vaste set houtblokken voor pelletkachel

Het gaat hier om een vaste set houtblokken. Dat is een belangrijk detail, aangezien losse blokken in de weg kunnen liggen. Het is belangrijk dat het constante brandproces van de pelletkachel niet wordt verstoord. Daarom past deze vaste set perfect in de pelletkachel.

Let op: dit decoratiehout is op maat gemaakt voor pelletkachels van de nieuwe generatie. Dat zijn de stille pelletkachels zonder geurhinder (als de optionele katalysator  is aangeschaft). De houtblokken passen dus enkel in deze generatie kachels: NextGen, NextWoody en NextElite.

Houtkachel versus pelletkachel: revolutie

In veel huishoudens tref je wasmachines en afwasmachines, want mensen houden van gemak. Waarom zou je zelf een handwas doen als de machine het voor je kan doen? Zo is het ook met houtkachels en pelletkachels. Je hoeft niet langer constant met houtblokken te slepen.

Een pelletkachel bevat een opslagruimte voor de brandstof houtpellets. Een computer regelt de automatische dosering. Oftewel, de pelletkachel ‘gooit’ uit zichzelf de juiste hoeveelheid houtpellets in de branderkamer. Een revolutie in gemak, plezier en groener stoken.

Er zijn mensen die cursussen volgen om een groene stoker te worden. Maar als mens kun je nooit zo constant stoken als een machine. De pelletkachel garandeert elke keer een efficiënt stookproces. En dankzij de houtblokken voor de pelletkachel heb je dezelfde sfeer. Dat is de kracht van WoodFriend. Het gemak van een pelletkachel, de sfeer van een houtkachel.