Dé duurzame sfeermaker voor de winter

Personaliseer je rookkanaal met Poujoulat zodat het goed past bij de architectuur van je huis en je interieur!

Het lijkt op zonovergoten zomerdagen -tussen een hittegolf en tropische bui door- nog heel ver weg; de gure herfst en winter. Toch komt deze periode weer sneller dan je denkt. Lekker knus binnen zitten in een aangename omgeving met een goede temperatuur is dan ontzettend fijn. Dat dit niet gratis is, daar zijn we de afgelopen jaren wel achter gekomen. De gas- en energierekeningen liepen in rap tempo op. Ook is het belang van een duurzame manier van verwarmen steeds groter geworden. Hoe jij deze winter aangenaam en gezellig doorkomt? Begin hier niet pas over na te denken op het moment dat de kou en tocht zich aandient, maar start daar vroeg mee. Dan weet je zeker dat jij een gezellige winter tegemoet gaat. Nieuwsgierig naar welke tool voor jou onmisbaar is? Lees snel verder.

Voor ieder huis een haard
Niet iedere manier van duurzaam en verantwoord verwarmen is even stijlvol. Toch zijn er inmiddels varianten waarin beide aspecten wel degelijk samenkomen. Een voorbeeld hiervan is een gepersonaliseerd rookkanaal van Poujoulat. Het mooie aan dit concept is dat het áltijd verantwoord is, maar wel vormgegeven op een manier die precies past bij jouw interieur. Door de hoeveelheid opties en keuzes bij de schoorsteenkanalen van Poujoulat wordt iedere haard uniek.

Veiligheid én duurzaamheid boven alles
Naast het feit dat je als liefhebber van styling, interieur en wonen gefocust bent op het uiterlijk van een haard en het rookkanaal, zijn er ook nog wel wat andere aspecten waarvan het slim is om deze in acht te nemen. Zo is een haard natuurlijk een prachtig middel, maar wel één die gebruikmaakt van vuur. Het is daarom belangrijk dat het interne rooksysteem klopt en passend is. Dit verschilt per huis en haard. In een oud jaren ’30 huis spelen andere aspecten een rol dan in een moderne nieuwbouwwoning. Ook wil je natuurlijk dat de haard daadwerkelijk bijdraagt aan de temperatuur in huis, zodat het een duurzame warmtebron vormt. De schoorsteenkanalen van Poujoulat helpen hierbij, ze zijn namelijk zo ontworpen dat ze een hoog rendement (minstens 80%) qua warmte opleveren en dat allemaal op basis van hout. En dit is natuurlijk een natuurproduct wat 100% hernieuwbaar is, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen.

Van A tot Z
Poujoulat heeft van het ontwikkelen van het perfect gepersonaliseerde rookkanaal echt hun kwaliteit gemaakt, dit is terug te zien in de details. Ze leveren ook de accessoires voor rond de haard en zijn ze technisch expert omtrent alles wat nodig is wat betreft het rookkanaal. Het voordeel van deze gepersonaliseerde aanpak is dat ze ook in alle prijscategorieën rookkanalen maken, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Daarmee is het voor ieder huis uniek! Kortom, wil jij zeker weten dat de donkere dagen óók de gezelligste dagen van het jaar gaan worden? Zie jij jezelf al helemaal zitten bij een gezellig knetterend vuurtje met een wijntje en je vrienden en familie? Dan is het slim om niet te lang te wachten met het ondernemen van actie maar direct aan de slag te gaan. Kies voor een haard en  gepersonaliseerd schoorsteenkanaal wat past bij jouw interieur en huis. Een haard past echt in ieder huis, van modern tot landelijk. Het gaat er namelijk om wélke haard en wat voor (gepersonaliseerd) kanaal je kiest, en voor die laatste moet je maar bij één bedrijf zijn: Poujoulat!

Meer informatie
Bezoek ook eens onze website voor meer informatie.