Zonneboiler MonoSolar

De MonoSolar van Daalderop bestaat uit een geïsoleerd collectorvat met daarin 100 liter water. Bij voldoende zonlicht zorgt een pomp ervoor dat het water door de op het dak geplaatste zonnecollector circuleert. Dit gebeurt met een lage snelheid, zodat de warmteoverdracht optimaal is. De in het collectorvat opgeslagen warmte wordt via een warmtewisselaar overgedragen op het tapwater. De MonoSolar is verkrijgbaar via Warmteservice.

Warm tapwater

De MonoSolar bestaat uit een geïsoleerd collectorvat met daarin 100 liter water. Bij voldoende zonlicht zorgt een pomp ervoor dat het water door de op het dak geplaatste zonnecollector circuleert. Dit gebeurt met een lage snelheid, zodat de warmteoverdracht optimaal is. De in het collectorvat opgeslagen warmte wordt via een warmtewisselaar overgedragen op het tapwater. De MonoSolar heeft in tegenstelling tot andere systemen geen tapwater maar collectorwater op voorraad, waardoor het risico van bacterievorming minimaal is. Bij te weinig zonlicht of bij gevaar voor oververhitting of bevriezing, stopt de pomp automatisch en loopt het water vanzelf terug in het collectorvat. De installatie van een terugloopvat is daarom niet nodig. Omdat het collectorpaneel en het vat een gesloten circuit vormen, kan er gewoon water worden gebruikt, zonder toevoegingen. Voor periodes met geringe zonnestraling of indien u behalve het tapwater ook uw woning wilt verwarmen, dient u de MonoSolar aan te sluiten op een naverwarmer. In principe kan iedere cv-ketel met NZ-label worden toegepast. Een optimale combinatie is de MonoSolar met de HR Gas Combi van Daalderop.

 

Over Daalderop

Daalderop, zonder meer genieten
Behalve marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige warmwaterapparatuur in Nederland, is Daalderop toonaangevend leverancier van innovatieve verwarmingsapparatuur. De unieke producten worden wereldwijd verkocht vanwege de ongeëvenaarde technische kwaliteit. In het productieproces worden componenten en producten getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daalderop kan daarom op al haar producten een jarenlange storingsvrije werking garanderen. Naast fabrikant van de bekende, compacte keukenboilers, fabriceert en verkoopt Daalderop ook energiezuinige elektroboilers, zonneboilers, Hoog Rendement combiketels en Ultra Hoog Rendement-ketels. Betrouwbare en innovatieve kwaliteitsproducten et oog voor comfort en tegen een vriendelijke prijs.

Productomschrijving

Zonneboilers zijn hot. Nog nooit was er zoveel vraag naar de milieuvriendelijke waterverwarmers. Waar eerder de EPC-reductie de belangrijkste drijfveer was, is dat tegenwoordig zeer zeker ook het rendement. Met een zonneboiler bespaart men al gauw 60% op het gasverbruik voor warm tapwater en dat is met de huidige energieprijs mooi meegenomen.

Zo is het ook met de MonoSolar van Daalderop. Het systeem bestaat uit een boiler en een collector. De boiler onderscheidt zich doordat het geen tapwater opslaat, maar collectorwater. Op deze manier is het risico op bacterievorming minimaal. De collector van de MonoSolar werkt, zoals elke zonnecollector, op licht. Als er een positief temperatuurverschil is tussen de collector en het boilervat warmt de MonoSolar op. Het collectoroppervlak bedraagt 2,75 m2 en is geoptimaliseerd voor de MonoSolar. Een groter collectoroppervlak is mogelijk (4,12 m2) en resulteert in een snellere opwarmtijd. Dit geeft echter alleen meer rendement als men overdag veel water gebruikt. Immers, als het vat vol is, heeft men geen voordeel van een grotere collector.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk
De MonoSolar is voorzien van een geïntegreerd terugloopvat. Dit heeft twee belangrijke voordelen. Ten eerste hoeft deze niet apart te worden geïnstalleerd, tenzij de opvoerhoogte hoger is dan 6,5 meter. Ten tweede houdt dat in dat er geen onderhoud aan de MonoSolar plaats hoeft te vinden. Daarnaast is de MonoSolar voorzien van een unieke gepatenteerde vorst- en kookbeveiliging, waardoor het water automatisch terugloopt als de pomp stopt.

 

Voor nieuwbouw en bestaande bouw
Voor nieuwbouw is de MonoSolar ideaal, onder meer vanwege de EPC-reductie. Men voldoet sneller aan de Energie Prestatie Norm dankzij de ongeëvenaarde EPC-reductie die kan oplopen tot wel 0,14. Ook in de bestaande bouw is de zonneboiler van Daalderop de perfecte oplossing. De MonoSolar is buitengewoon eenvoudig te installeren en het collectorpaneel is zeer eenvoudig op de panlatten van een bestaand dak te plaatsen. Tevens is het paneel voorzien van een compleet gotensysteem.

 

Typisch Daalderop
De MonoSolar is een typisch Daalderop product: ongekend duurzaam en bovendien zeer comfortabel. In het productieproces worden alle producten getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarom kan Daalderop op al haar producten een jarenlange storingsvrije werking garanderen.

 

Opbrengst
Gemiddeld reduceert men het gasverbruik voor warm water met 50% tot 60%. Dus waar men normaal bijvoorbeeld 500 m3 gas verbruikt voor tapwater, wordt dit met een zonneboiler gereduceerd naar 250 tot 200 m3. Dat is een besparing van ongeveer € 200,- per jaar. Daarnaast zijn er sinds een jaar nieuwe subsidiemogelijkheden waar de MonoSolar voor in aanmerking komt. Deze subsidie geldt echter alleen voor bestaande woningen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het collector-oppervlak. Standaard wordt de MonoSolar geleverd met een collectoroppervlak van 2,7 m2, wat zorgt voor een jaaropbrengst van 3,3 GJ. Bij een collectoroppervlak van 4,12 m2 is de opbrengst 3,9 GJ.
Bron: Daalderop

 

MonoSolar in een oogopslag:
• EPC reductie van 0,14
• Eenvoudig te installeren
• Onderhoudsvrij
• Compact dus ruimtebesparend
• Geïntegreerd terugloopvat
• Geschikt voor iedere naverwarmer met NZ-label
• Vullen met water (dus geen anti-vries nodig)
• Unieke gepatenteerde vorst- en kookbeveiligin
• 100 liter warmteopslag capaciteit