string(1) "a"

Zo lang duurt het om zonnepanelen terug te verdienen

Zonnepanelen aanschaffen is voordelig om meerdere redenen. Je wekt tenslotte je eigen, voordelige energie op en draagt bij aan het milieu.

Maar je bent ook onafhankelijk van energiemaatschappijen. Daarbij verdien je de investering van je zonnepanelen ook nog eens volledig terug! Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van enkele factoren zoals de hoeveelheid zonnepanelen, welke omvormer je gebruikt, de ligging van het dak en de schaduwpunten.

Eigen invloed op de terugverdientijd

Je kunt de terugverdientijd van je zonnepanelen zelf met een aantal jaar verkorten door de btw terug te vragen. De btw die berekend wordt over je zonnepanelen bedraagt 21% en hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe hoger dit bedrag natuurlijk uitpakt.

Een andere manier om de terugverdientijd te verkorten is door de restenergie die je opgeslagen hebt, terug te verkopen aan de energiemaatschappij. Dit heet ‘salderen’. Overigens heeft de overheid de intentie om de salderingsregeling vanaf 2023 stapsgewijs af te bouwen tot 2031. Zo wil de overheid mensen stimuleren meer van hun eigen stroom te gebruiken. Dit is echter nog niet helemaal zeker maar het loont wel om er nú nog even je voordeel mee te doen.

Zelf berekenen van de terugverdientijd

Als je tot in de puntjes wil weten hoe lang je erover gaat doen om je zonnepanelen terug te verdienen, kun je dit natuurlijk ook zelf berekenen. Als je je btw terug hebt gevraagd, duurt het gemiddeld zes jaar voordat je je zonnepanelen hebt terugverdiend. Om het daarna zelf te berekenen, vergelijk je de prijs van je energieleverancier per kWh met jouw jaarlijkse opbrengst. Zo kun je makkelijk zelf vergelijken hoeveel je verdient op jouw zelf opgewekte energie en hoe lang het duurt voordat je je investering hebt terugverdiend.

BonGo Solar als adviseur en installateur

BonGo Solar bestaat sinds 2012 en staat sindsdien altijd voor kwaliteit: wij zorgen ervoor dat u altijd voorzien bent van professioneel advies en we maken in ons assortiment alleen gebruik van A-merk producten. Met de aanschaf van onze zonnestroominstallatie bent u altijd voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied. Bij BonGo Solar heeft u meerdere keuzemogelijkheden voor de aanschaf van uw zonnepanelen: u kunt zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Onze kundige monteurs zijn allemaal voorzien van de juiste certificaten. Zo garanderen wij keer op keer veiligheid en kwaliteit. Daarmee maken we duurzame energie beschikbaar voor iedereen.

Reacties