Foto: 10 voordelen zonnepanelen

10 Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen: je kunt tegenwoordig geen woonwijk in rijden zonder een glimmend dak te spotten.

De prijzen zijn gedaald en daardoor is het financieel gezien ineens heel aantrekkelijk om een set aan te schaffen. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de aanschaf van zonnepanelen bijvoorbeeld deelpanelen waarbij de kosten worden gedeeld met alle investerende huishoudens. Nog niet overtuigd? Hier zijn 10 voordelen van zonnepanelen:

  1. Stroom die je met je zonnepanelen opwekt, kost niets. De zon is namelijk een van de weinige dingen die écht niks kost. Daarnaast hoeft de zon niet voortdurend te schijnen om energie op te wekken. Daglicht is al genoeg.
  2. Je gaat er bewuster energie van gebruiken. En een lager stroomverbruik betekent niet alleen een kleinere aanslag in de portemonnee, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.
  3. Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen, stoten geen CO2 uit en zijn dus een stuk beter voor het milieu dan fossiele energiebronnen. Daarnaast worden ze gemaakt op een milieuvriendelijke manier.
  4. Het is veilig. Bij het opwekken van energie met zonnepanelen is er geen kans op ongelukken. Dit in tegenstelling tot kerncentrales of de (recente) aardbevingen in Groningen.
  5. De installatie van zonnepanelen is een koud kunstje. Ze kunnen binnen een korte tijd worden geplaatst. Vaak al binnen een dag.
  6. Zonnepanelen slijten bijna niet, want er zitten geen bewegende delen aan. Je moet ze wel regelmatig schoonmaken, anders gaat het rendement omlaag. Maar verder hoef je er niets aan te doen. Ideaal!
  7. Zonnepanelen gaan erg lang mee en zijn betrouwbaar. Reken er maar op dat ze een jaar of 20 meegaan.
  8. Als je zonnepanelen toe zijn aan vervanging, kunnen ze voor 90% gerecycled worden. Ze worden gewoon weer opnieuw gebruikt. De jongste generatie van zonnepanelen heeft ook een steeds groter rendement en verliest nog maar weinig energie.
  9. De waarde van je huis neemt flink toe na het plaatsen van zonnepanelen en daarnaast maakt het je woning ook nog eens aantrekkelijker voor potentiële kopers.
  10. Je hebt niets te maken met energieleveranciers die schommelen met hun prijzen. Je wekt zelf op en bent niet afhankelijk van een leverancier.
Reacties