Profielfoto van Vaillant
Vaillant
Website
Paasheuvelweg 42, 1105 BJ Amsterdam-Zuidoost

Laat de zon voor je werken

Zonnepanelen zijn een verstandige investering in de verduurzaming van een woonhuis.

De panelen maken gebruik van een gratis energiebron die beschikbaar is voor ons allemaal: de zon. De energie die je opvangt door middel van de zonnepanelen gebruik je om je eigen energiekosten te verlagen. Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar en is daarmee interessant voor je portemonnee. Twijfel je nog of zonnepanelen voor jou een geschikte oplossing zijn? Lees dan verder en laat je overtuigen.

Er zijn namelijk een aantal mooie voordelen te benoemen van zonnepanelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waardestijging van je huis? Zonnepanelen verbeteren namelijk het energielabel. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig het woonhuis is. Hele zuinige huizen hebben het energielabel A++, erg onzuinige woningen hebben energielabel G. De meeste huizen zitten hier ergens tussenin. Een gunstiger energielabel betekent lagere maandlasten, wat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Eenvoudige installatie en onderhoud

De installatie van zonnepanelen is ook geen reden van zorg. Het laten plaatsen is namelijk een fluitje van een cent. Zonnepanelen zijn door een installateur eenvoudig en snel te installeren en maken geen geluid. Bovendien hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. Het is voldoende om de zonnepanelen 1 à 2 keer per jaar te controleren op vuil en beschadigingen, zodat het beoogde rendement kan worden behaald.

Financieel aantrekkelijk door salderingsregeling

Volgens de salderingsregeling mag je de opgewekte energie van de zonnepanelen aan het stroomnet teruggeven, na aftrek van het eigen energieverbruik. Dit is dan ook erg interessant voor consumenten. De salderingsregeling is verlengd tot 1 januari 2023, waarna de regeling geleidelijk wordt afgebouwd. Er wordt dan een steeds kleiner deel van de energiebelasting terugbetaald aan zonnepaneeleigenaren. Toch heeft minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) er vertrouwen in dat tijdens de afbouwperiode tot 2031, maar ook daarna, het rendabel blijft om zonnepanelen aan te schaffen.

Vaillant auroPOWER

Vaillant beschikt over een assortiment zonnepanelen, genaamd auroPOWER. De auroPOWER panelen staan garant voor duurzame stroomwinning voor de eigen woning en leveren tegelijkertijd ook een flinke besparing op de energierekening op. Bij deze milieuvriendelijke oplossing staat duurzaam en onbezorgd comfort centraal. Met de Vaillant auroPOWER panelen is een rendement van maar liefst 98,7 procent mogelijk. Dit maakt de auroPOWER een aantrekkelijke optie voor zowel milieu als portemonnee.

AuroPOWER bestaat uit een volledig aanbod om een compleet, efficiënt en toekomstbestendig systeem samen te stellen voor de woning. Het systeem is bovendien eenvoudig te koppelen aan andere Vaillant-producten. Een ander groot voordeel is dat de panelen eenvoudig te installeren zijn op platte daken. Ook schuine daken zijn uiteraard ook geen enkel probleem voor de zonnepanelen.

Wil je klaar zijn voor de toekomst? Lees dan meer over de uitgebreide specificaties van de auroPOWER op de website van Vaillant.