Foto: vaillant-ketel

Vaillant introduceert geoTHERM 3 kW warmtepomp voor duurzaam veel vermogen

Het gehele jaar door de ideale temperatuur

’s Winters lekker aangenaam, ’s zomers heerlijk koel en altijd warm water uit de kraan. Met de geoTHERM 3 kW warmtepomp van Vaillant kan het najaar beginnen. Deze milieuvriendelijke warmtepomp staat garant voor duurzaam, onbezorgd comfort. Een groot pluspunt van de geoTHERM is dat deze warmtepomp flink bespaart op energiekosten, waardoor hij ook vriendelijk is voor de portemonnee.

De geoTHERM 3 kW warmtepomp is zowel all electric als hybride inzetbaar. Bij het hybride systeem wordt het gebruik van een warmtepomp gecombineerd met een hr-ketel. De intelligente regeling kiest vervolgens voor de meest voordelige warmtebron, afhankelijk van de buitentemperatuur en de gevraagde hoeveelheid warmte. Hierdoor is de levering van warmte en warm water gegarandeerd.

Goedkoper energiegebruik

De geoTHERM 3 kW warmtepomp zorgt ervoor dat de kosten voor het energieverbruik drastisch afnemen, tot wel 25 procent. De warmtepomp gebruikt namelijk geen gas meer voor de verwarming van het huis, maar haalt de energie direct uit de bodem. Hierdoor zijn schommelende energieprijzen verleden tijd. Dit kan al gauw honderden euro’s per jaar schelen. Ook neemt de uitstoot van CO2 af tot wel 35 procent, wat goed is voor het milieu.

De warmtepomp is niet alleen bedoeld voor verwarming en warm water, de geoTHERM 3 kW warmtepomp kan in de zomer ook gebruik maken van de koelte die in de bodem is opgeslagen. De warmtepomp doet dan omgekeerd zijn werk door koud water door het verwarmingssysteem te laten circuleren. Dit kan de temperatuur tot maximaal vijf graden verlagen. Zo is het huis aangenaam koel en het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat.

Makkelijk te bedienen

Het praktische aspect van de geoTHERM 3 kW warmtepomp is dat deze warmtepomp een compact formaat heeft, waardoor hij maar weinig ruimte in beslag neemt. De installateur stelt de warmtepomp helemaal naar wens af. Hierna hoeft alleen nog maar een aangename temperatuur worden ingesteld met de multiMATIC 700 thermostaat. De thermostaat is eenvoudig te bedienen met de draaiknop en duidelijk af te lezen dankzij het grote verlichte display. De thermostaat is handmatig te bedienen en ook een weekprogramma is mogelijk. Met de communicatiemodule VR 900 en de gratis multiMATIC app is het mogelijk om de multiMATIC 700 op afstand te bedienen met een smartphone en tablet. Op de handige display is te zien hoeveel energie de warmtepomp al gratis uit de bodem heeft gehaald. Mocht er een storing zijn, dan is het voor de installateur zelfs mogelijk om op afstand de warmtepomp uit te lezen en in te stellen. Dit is voor zowel de installateur als de consument een groot voordeel.

De geoTHERM 3 KW warmtepomp is sinds september 2017 beschikbaar en komt in aanmerking voor subsidie.

Meer van Vaillant
Reacties
Janus-Zijlmans

Ik heb deze warmtepomp laten installeren. Ben op zich wel tevreden echter produceerd deze warmtepomp dermate grote vibraties dat er een lage toon (brom geluid) in ons huis hoorbaar is. De warmtepomp is bevestigd aan een stenen (spouw) muur in de garage en de brom toon was duidelijk hoorbaar in de aanliggende keuken/woon kamer. De installateur heeft de warmtepomp nu met behulp van dempers aan de muur bevestigd en daarmee resonantie geisoleerd waardoor het brom geluid verdwenen is. Kosten hiervoor wel €530 exl BTW. Dus hou hiermee rekening in je budget. Enige compensatie vanuit Vaillant is achterwege gebleven.

4 jaar geleden