Foto: 259647.jpeg

Maximaal comfort uit duurzame General energie - Sunstage `Green Hybrid` is nieuwe blikvanger bij Japanse marktleider

De Japanse warmtepompspecialist General heeft de wind in de zeilen. Het merk pakt opnieuw uit met een innovatie.

De Green Hybrid, een hybride combinatie van een Waterstage lucht-water warmtepomp en Sunstage zonnecollectoren, koppelt ongekende prestaties aan een minimale ecologische voetafdruk. General maakt zich daarmee sterk de absolute top in duurzame energie aan te bieden.

GREEN HYBRID, OF GROENE ENERGIEKAMPIOEN

Met 42 A/A labels voor productgroepen en 56 voor afzonderlijke types is General nog steeds de energiekampioen van de warmtepompen. General was al sterk in de markt aanwezig met lucht-lucht warmtepompen en de Waterstage lucht-water warmtepompen. Sinds vorig jaar biedt Thercon ook het Sunstage zonthermisch systeem aan. Nu komt Thercon dus met de Sunstage Green Hybrid, de combinatie van het zonthermisch systeem en een General warmtepomp. De Green Hybrid is nog energiezuiniger, met behoud van maximaal comfort. De perfecte groene synergie, aldus Thercon.

Erik Waumans: “Mensen zijn pro duurzame energie, maar willen terecht niet inboeten op het warmwatercomfort. General heeft dat goed begrepen. De Green Hybrid is de pre-productiefase ontgroeid en is nu een volwaardig systeem voor nieuwbouw of renovatie. De zonneboiler garandeert een hoog rendement dankzij de nieuwe centrifugaalpompen. Bovendien is hij ook esthetisch sterk geëvolueerd, met de integratie van alle technieken in één systeem.”

De zonnecollectoren van de Green Hybrid halen de maximale energie uit de zon voor de afgifte van sanitair warm water, terwijl de warmtepomp warm water afgeeft aan de vloerverwarming en radiatoren. Op zonarme dagen springt de warmtepomp ook automatisch bij voor het leveren van sanitair warm water. De centrale boiler vormt de kern van dit hybride systeem. De Green Hybrid heeft een 300 of 500 liter versie en kan daarmee moeiteloos op elk moment voor de warmwaterbehoefte zorgen.

“Het verschil met andere systemen zit ‘m in het gebruik van de zon en de buitenlucht”, legt Erik Waumans uit. “De Green Hybrid detecteert wanneer de zon genoeg energie levert. Is dit te weinig, dan zorgt de warmtepomp voor bijverwarming. Op die manier heb je in alle weersomstandigheden een volledige boiler warm water ter beschikking.”

PRIJS voor een Waterstage Green Hybrid installatie van 300 liter met 2 zonnecollectoren excl. BTW, excl. subsidies, excl. radiatoren of vloerverwarming en excl. installatie: vanaf €4.800 tot €12.000.

NIEUWBOUW EN RENOVATIE

Bij ieder (ver)bouwproject is de isolatie en het afgiftesysteem (verwarming) bepalend voor de energieprestatie. Daarom is er een Sunstage Green Hybrid voor elke behoefte. Bij nieuwbouw, dankzij de combinatie van een goede isolatie met lage temperatuur afgiftesystemen zoals vloerverwarming, volstaat een Waterstage Comfort warmtepomp die het water opwarmt tot 50°C. De Green Hybrid met een Waterstage HT (High Temperature) warmtepomp garandeert een watertemperatuur van 60°C en is daarmee meer geschikt voor verbouwingen. Het afgiftesysteem bestaat meestal uit radiatoren die om hogere watertemperaturen vragen. Vooral een combinatie met isolatie van de woning zouden de bestaande radiatoren kunnen voldoen.

ENERGIEZUINIGHEID IN EEN AANTREKKELIJK JASJE

Nog nieuw bij General zijn de ‘Design AircoHeaters’. Een AircoHeater is een warmtepomp die warmte uit buitenlucht onttrekt en ze als warme binnenlucht weer vrijgeeft. Bovendien kan een AircoHeater ook koelen, waardoor het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat verzekerd is. General warmtepompen kunnen een gehele woning klimatiseren, maar kunnen ook toegevoegd worden aan een bestaande verwarmingsketel.

“Dit is een compleet nieuwe benadering van het bivalente concept. Door het esthetische ontwerp van deze energiezuinige verwarmingstoestellen kan men met een bescheiden investering, zonder veel bouwkundige aanpassingen de meest gebruikte woonruimtes verwarmen of koelen. De bestaande gasketel hoeft dan enkel nog draaien voor bijverwarming. De energierekening daalt op die manier gegarandeerd met 30 to 50%.”

PRIJS: excl. BTW en installatie: vanaf € 1.100.
PRIJS voor een Aircoheater type AS07, design units vanaf €1.490.

Lees hier meer over de werking van de verschillende soorten warmtepompen.

Reacties