Ecolution Combi 50

In deze dure tijden spreekt energiebesparing voor iedereen tot de verbeelding. Met de Ecolution® van Inventum zit men wat dat betreft zeker goed. Deze ventilatiewarmtepomp is een doorbraak in energiebesparing.

Productomschrijving

In deze dure tijden spreekt energiebesparing voor iedereen tot de verbeelding. Met de Ecolution® van Inventum zit men wat dat betreft zeker goed. Deze ventilatiewarmtepomp is een doorbraak in energiebesparing. Zo zorgt hij voor maar twee stappen vooruit met het energielabel. Een aanzienlijke winst voor het milieu én uw energierekening.

De Ecolution werkt als volgt: hij neemt de warme ventilatielucht (21°C) uit de woning op. Dit wordt benut voor de warmtepomp, de lucht wordt opgewarmd naar maximaal 58°C. Deze warme lucht wordt gebruikt voor het opwarmen voor het opwarmen van het warm tapwater en de cv. De gebruikte lucht wordt vervolgens afgekoeld naar buiten geblazen. Doordat de Ecolution de ventilatielucht uit de woning gebruikt, circuleert er in de woning gezonde lucht. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en een gezond binnenklimaat.

 

Omdat volledige verwarming van een woning niet met de Ecolution te realiseren is werkt deze samen met een hr-combiketel. Hij is te combineren met ieder merk cv-ketel en is toepasbaar in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Zo verwarmt u uw woning zo energiezuinig mogelijk. Met name in het voor- en najaar zorgt de Ecolution voor voldoende warmte in huis. Als het kouder wordt, springt de hr-combiketel automatisch bij om warmte te leveren. Op deze manier verhoogt u het rendement van uw hr-combiketel van 90% naar 140%.

In de Ecolution® ventilatiewarmtepomp Combi wordt in een tank 50 liter water voorverwarmd. Dit warme water is beschikbaar voor de hr-combiketel. Het produceren van warmwater gaat het hele jaar door, ook als cv-warmte niet meer nodig is. Met een rendement van ruim 400 % levert de Ecolution® warmte en warmwater. De Ecolution® is zowel geschikt voor plaatsing bij een bestaande hr-combiketel als bij een nieuw te installeren toestel. De Ecolution is te combineren met ieder merk cv-ketel en is toepasbaar in zowel bestaande bouw als nieuwbouw.