Vloerverwarming

Vloerverwarming is hot, steeds meer mensen zien de vele voordelen er van in en ontdekken dat het geen eliteproduct meer is. Sterker nog: het is zelfs heel goed betaalbaar, ook voor u!Zeker bij Horbach Vloerverwarming. Voeg daar de voordelen aan toe op het gebied van comfort en energiezuinigheid en u zult begrijpen waarom het zo sterk in opmars is.

Productomschrijving

Het nadeel van traditionele radiatoren is dat ze nauwelijks de vloer verwarmen (warme lucht stijgt op), waardoor de voeten koud blijven. Terwijl juist de voeten voor een groot gedeelte uw persoonlijke comfort in huis bepalen. Wanneer de voeten met behulp van vloerverwarming wel worden verwarmd, blijkt dat de kamertemperatuur voor een prettig comfort zelfs een paar graden lager ingesteld kan worden dan u altijd gewend bent geweest. Dit bespaart natuurlijk energie; gemiddeld zelfs 15% op de energierekening.

Vloerverwarming kan op meerdere manieren aangelegd worden, maar het merendeel van de mensen kiest voor de ingefreesde variant. Het grote voordeel hiervan is dat de leidingen in de vloer weggewerkt kunnen worden en u niet te maken krijgt met een verhoging van de vloer. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook in bestaande woningen prima vloerverwarming aan laten leggen.

Wanneer vloerverwarming ingefreesd wordt, zijn de sleuven ca. 17mm diep. Hierdoor komt de slang van 14 mm doorsnee vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt en een behoorlijke energiebesparing tot gevolg heeft. Doordat er in een slakkenhuispatroon (groepen) gefreesd wordt, komen de aan- en de afvoerslang naast elkaar te liggen waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Hierbij is de uitvoering als hoofdverwarming, waarbij de sleuven hart op hart 10 cm van elkaar verwijderd zijn, de meest comfortabele uitvoering.

Het infrezen van de sleuven kan alleen in zand/cementvloeren en is binnen één werkdag geregeld. Stofvrij, want we werken met een direct afzuigsysteem waardoor u naderhand niet in de rotzooi zit, maar meteen verder kunt met uw (ver-)bouwplannen.

 

Technische specificaties

 

 

Hoofdverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Bijverwarming

Aanleg

aanleg buizen hart op hart 10 cm

aanleg buizen hart op hart 15 cm

aanleg buizen hart op hart 20 cm

Radiatoren

Geen radiatoren meer nodig

Aanvullend radiatoren nodig

Aanvullend radiatoren nodig

Verwarmings-capaciteit

Max. 10 m2 per groep

Max. 15 m2 per groep

Max. 20 m2 per groep

Meer van Horbach Vloerverwarming Bekijk alle