Partner

Horbach Vloerverwarming

Al sinds 2000 is Horbach Vloerverwarmingen werkzaam in de installatiebranche. Van het installeren van een cv-ketel tot het compleet aanleggen van ketelhuizen voor de utiliteitsbouw en grote bedrijven, niets is ons vreemd. In de loop der jaren hebben we onze werkzaamheden uitgebreid en zijn we ons gaan specialiseren in het aanleggen en onderhouden van vloerverwarming. Vandaag de dag vormt dit van onze werkzaamheden.

Eén van de belangrijkste kenmerken van Horbach Vloerverwarmingen is het blijvende besef dat we met iets bezig zijn wat kwalitatief goed gemaakt moet worden. Immers, mensen stellen een vertrouwen in ons door ons een klus te gunnen. Dat zien we dan ook niet alleen als zakelijke overeenkomst, maar ook als een morele verplichting om dat vertrouwen terecht te laten zijn.

Bent u dus op zoek naar een voordelige, maar vooral kwalitatief goede vloerverwarming, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

MEER TONEN

Vloerverwarming

Vloerverwarming is hot, steeds meer mensen zien de vele voordelen er van in en ontdekken dat het geen eliteproduct meer is. Sterker nog: het is zelfs heel goed betaalbaar, ook voor u!Zeker bij Horbach Vloerverwarming. Voeg daar de voordelen aan toe op het gebied van comfort en energiezuinigheid en u zult begrijpen waarom het zo sterk in opmars is.

Productomschrijving

Het nadeel van traditionele radiatoren is dat ze nauwelijks de vloer verwarmen (warme lucht stijgt op), waardoor de voeten koud blijven. Terwijl juist de voeten voor een groot gedeelte uw persoonlijke comfort in huis bepalen. Wanneer de voeten met behulp van vloerverwarming wel worden verwarmd, blijkt dat de kamertemperatuur voor een prettig comfort zelfs een paar graden lager ingesteld kan worden dan u altijd gewend bent geweest. Dit bespaart natuurlijk energie; gemiddeld zelfs 15% op de energierekening.

Vloerverwarming kan op meerdere manieren aangelegd worden, maar het merendeel van de mensen kiest voor de ingefreesde variant. Het grote voordeel hiervan is dat de leidingen in de vloer weggewerkt kunnen worden en u niet te maken krijgt met een verhoging van de vloer. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook in bestaande woningen prima vloerverwarming aan laten leggen.

Wanneer vloerverwarming ingefreesd wordt, zijn de sleuven ca. 17mm diep. Hierdoor komt de slang van 14 mm doorsnee vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt en een behoorlijke energiebesparing tot gevolg heeft. Doordat er in een slakkenhuispatroon (groepen) gefreesd wordt, komen de aan- en de afvoerslang naast elkaar te liggen waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Hierbij is de uitvoering als hoofdverwarming, waarbij de sleuven hart op hart 10 cm van elkaar verwijderd zijn, de meest comfortabele uitvoering.

Het infrezen van de sleuven kan alleen in zand/cementvloeren en is binnen één werkdag geregeld. Stofvrij, want we werken met een direct afzuigsysteem waardoor u naderhand niet in de rotzooi zit, maar meteen verder kunt met uw (ver-)bouwplannen.

 

Technische specificaties

 

 

Hoofdverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Bijverwarming

Aanleg

aanleg buizen hart op hart 10 cm

aanleg buizen hart op hart 15 cm

aanleg buizen hart op hart 20 cm

Radiatoren

Geen radiatoren meer nodig

Aanvullend radiatoren nodig

Aanvullend radiatoren nodig

Verwarmings-capaciteit

Max. 10 m2 per groep

Max. 15 m2 per groep

Max. 20 m2 per groep

Meer lezen over
'Vloerverwarming'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.