EasyNopp 75

EasyNopp 75 combineert vloerverwarming met een zwevende dekvloer. Dit heeft als groot voordeel dat deze vloerverwarming redelijk snel reageert, dus snel afkoelt en opwarmt. Door de eenvoudige montage blijven de aanlegkosten redelijk beperkt. EasyNopp 75 is verkrijgbaar via MAX Warmte vloerverwarming.

Productomschrijving

Na het plaatsen van de randstrookisolatie langs de wanden van de te leggen ruimtes legt MAX Warmte vervolgens de EasyNopp platen over de gehele vloer. Deze platen zijn voorzien van een zogenaamd ‘drukknopsysteem’ waardoor leggen zeer eenvoudig gaat en er een duidelijk legprofiel voor de buizen ontstaat. Bij hoofdverwarming worden de buizen HOH 10 cm gelegd, bij bijverwarming HOH 15 cm. Bij een maximale strenglengte van ongeveer 100 mtr leggen zij bij hoofdverwarming 10 m2 per groep en bij bijverwarming 15 m2. Het aanbrengen van de buizen gaat in een zogenaamd slakkenhuispatroon. Hierbij cirkelen ze eerst de buis HOH 20 cm naar binnen en wanneer ze niet verder kunnen cirkelen ze tussen de aangebrachte buis door naar buiten waardoor de buis op 10 cm van elkaar komt te liggen. Bij dit systeem ligt er dus telkens een ‘warme’ naast een ‘koude’ buis waardoor de vloer zo egaal mogelijk op temperatuur komt.
 
EasyNopp 75 PAKKETNUMMER 500
Een EN 75 pakket bestaat uit:
• Randstrookisolatie
• EasyNopp 75 noppenplaten
• Een 5 lagen Dowlex buis van 16 mm
• Een vloerverwarmingsverdeler, welke is voorzien van een circulatiepomp, kranen op elke groep en een thermostatisch ventiel in de aanvoer. Tevens is deze verdeler dubbel beveiligd tegen te hoge temperaturen
• Aansluitkoppelingen voor de verdeler
• Het aanleggen van bovenstaande producten
 
Voor een verdere uitleg van de verschillende gebruikte materialen wordt u verwezen naar de website waar alle gebruikte materialen worden behandeld.
 
  
 

Installatie

Bij het EasyNopp systeem is het belangrijk dat de onderliggende vloer vlak is. Deze moeten zo kunnen worden aangebracht dat er na het aanbrengen van de dekvloer geen lucht meer onder de platen zit die later voor een scheuren in de vloer kunnen zorgen.
Het EasyNopp systeem dient te worden afgewerkt met een zandcementdekvloer met een minimale dekking van 4 cm over de aangebrachte buizen, waardoor het totale pakket 75 mm dik wordt. Bij grotere oppervlakten kan men ook kiezen voor een gietvloer, deze kan toe met een dekking van 35 mm over de buizen, waardoor de totale dikte 70 mm is. Overleg dit met uw aannemer of vloerenbedrijf. Denk bij gietvloeren aan minimale oppervlakten van 200 m2 waarbij dit prijstechnisch interessant wordt.
 
Noppenplaat:
De noppenplaat heeft een zeer harde persing isolatie van 11 mm dik en noppen van 19 mm, in totaal dus 30 mm welke dient te worden afgewerkt met 40 mm zandcementdekvloer. De totale hoogte wordt dan dus 75 mm

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal grote voordelen namelijk:
  • De optimale verdeling van milde stralingswarmte van onderaf zorgt ook met lage watertemperaturen voor een gelijkmatige behaaglijke atmosfeer in elk gewenst vertrek.
    Het laagtemperatuursysteem benut de gehele vloer als verwarmingsvlak waardoor de verliezen extreem klein zijn en bespaart zo tot wel twaalf procent energie.
  • Het is omgevingsvriendelijk: Uitgaande van lage aanvoertemperaturen komen ook alternatieve energiesystemen zoals de zon en bodemsystemen in zicht als verwarmingsbron.
  • Het is zuinig, gezond en zorgt voor een goed ruimteklimaat. Vochtigheid en schimmelvorming hebben geen kans meer, het risico op een verkoudheid wordt geminimaliseerd en omdat er zo goed als geen stof meer opdwarrelt, kunnen zelfs allergische mensen gewoon ademen.
  • Het is onzichtbaar: de vloerverwarming verwarmt volledige ruimtes zonder storende verwarmingselementen.
  • Het is veelzijdig: marmer, tegels, natuursteen, vloerbedekking, laminaat en parket harmoniseren prima met vloerverwarming.
  • Het is geschikt voor nieuwbouw en renovaties. Speciaal voor de renovatie worden dunne systemen op de markt gebracht.
  • Vloerverwarming vergt geen reparaties en onderhoud zoals andere verwarmingssystemen die wel kennen.

Veelgestelde vragen

Hier staan enkele veel gestelde vragen, wanneer uw vraag hier niet bij staat neem dan contact op met MAX Warmte.
 
Hoe wordt een vloerverwarming opgeleverd als die door MAX Warmte wordt gelegd?
Wanneer MAX Warmte bij u een vloer komt leggen dan plaatsen zij alleen de vloerverwarming. Dit houdt in dat de buizen worden aangebracht en de vloerverwarmingsverdeler wordt geplaatst. De verbinding tussen de verdeler en het cv-systeem dient door u zelf of een installateur te worden gedaan. Omdat het systeem pas na het aansluiten van de verdeler gevuld kan worden zit ook dat niet bij de aanleg in
 
Is vloerverwarming duur?
De eerste aanschaf is meestal hoger dan een ander verwarmingssysteem. Echter de duurzaamheid, het comfort en het lage energieverbruik maken dit ruimschoots goed.
 
Wat is een Dowlex buis?
Een Dowlex buis is een zuurstofdichte buis 5 lagen en heeft een doorsnede van 16mm
 
Hoe dik moet de cementlaag boven mijn vloerverwarming zijn?
Geadviseerd wordt altijd een minimale dikte van 3,5 centimeter toe te passen. Echter uw leverancier voor de cementdekvloer heeft vaak specifieke eisen en een eigen manier van werken. MAX Warmte adviseert u deze te volgen.
 
Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Uw bestelling wordt bezorgd door een expediteur, MAX Warmte neemt van tevoren contact met u op over de levering en betaling, u dient dan aanwezig te zijn om de materialen in ontvangst te nemen.
 
Hoe moet ik betalen?
De betaling kan op twee manieren, u betaalt vooraf en zodra het geld op de rekening is bijgeschreven wordt in overleg met u geleverd, of de vracht wordt onder rembours verzonden en u betaalt aan de chauffeur.
 
Bespaart vloerverwarming energie?
Afhankelijk van de situatie kan vloerverwarming tot ongeveer 15% in de energiekosten besparen.
 
Kan vloerverwarming als hoofdverwarming?
In bijna alle gevallen is dit heel goed mogelijk. De vloer geeft voldoende warmte af om uw woning op temperatuur te houden.
 
Hoe warm is een vloer met vloerverwarming?
Dit valt en staat met de isolatiewaarde van de woning of ruimte. Bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen kan je stellen dat de bovenkant van de vloer 1,5 a 2,5 graad hoger dient te zijn dan de ruimtetemperatuur. De maximale watertemperatuur in de vloer is 59 graden, waarbij de bovenkant van de vloer zo’n 29 graden wordt.
 
Kan ik met de leidingen van vloerverwarming ook koelen?
Jazeker, de vloer kan gedurende de zomer op een constante lage temperatuur worden gehouden waardoor deze een temperatuursverlagende invloed heeft. Echter vloerkoeling zal nooit als airconditioning dienst kunnen doen, hooguit als topkoeling is vloerkoeling geschikt.
 
Hoe hoog is de optimale vloertemperatuur?
Wij adviseren u om de vloertemperatuur tot maximaal 26 graden te laten stijgen. Deze vloertemperatuur is in veel gevallen voldoende om een ruimte constant op 22 graden te houden. Een te hoge vloertemperatuur levert gezwollen en vermoeide voeten op en is dus niet comfortabel.
 
Kan deze vloerverwarming onder tapijt?
Ja, vloerverwarming kan onder tapijt, wel dient u rekening te houden met een beperking van de warmteafgifte. Hiertoe dient de warmteafgifte gecorrigeerd te worden met een correctiefactor.
 
Kan vloerverwarming onder houten vloeren worden toegepast?
Ja, dat kan. U dient er hierbij rekening mee te houden dat uw planken niet te dik zijn (max. 22 mm) en dat deze niet te warm worden. U dient er tevens voor te zorgen dat u uw vloer op constante temperatuur houdt.
 
Kan de vloerverwarming met een warmtepomp worden gecombineerd?
Ja, MAX Warmte vloerverwarming is uitermate geschikt om met een warmtepomp te combineren. Het rendement van de warmtepomp (c.o.p) komt door het laagtemperatuurafgiftesysteem optimaal tot zijn recht.
 
Kan ik de temperatuur regelen per vertrek?
Alle verdelers kunnen worden voorzien van de mogelijkheid om per vertrek de temperatuur te regelen. Met het systeemontwerp kunnen we hier prima rekening mee houden. Hierdoor is het dus mogelijk om in de woonkamer een temperatuur van 22 graden te realiseren en in de slaapkamer een constante temperatuur van 15 graden en in de badkamer 23 graden.
 
Kan vloerverwarming op elke cv-ketel worden aangesloten?
De vloerverwarmingssystemen kunnen op elke cv-ketel worden aangesloten. Hoe dit dient te gebeuren kan uw installateur u precies vertellen.
 
Laat uw systeem zuurstof door (diffusiedichtheid)?
Nee, MAX Warmte levert alleen leidingen welke zijn voorzien van een zuurstofdichte laag. Bovendien worden alle systemen geleverd met speciaal geteste koppelingen zodat ook hier geen zuurstof doorheen kan komen.
 
Hoe zit het met garantie?
De garantie op de onderdelen:
Garantie op de buis is 10 jaar
Garantie op de pomp van de verdeler 2 jaar