Nooit meer last van schimmel en allergieën met goede ventilatie

Vieze luchtjes naar buiten en frisse buitenlucht naar binnen. Renson heeft dé oplossing.

Isolatie, isolatie en nog eens isolatie

Bij het bouwen van een nieuwe woning komt heel veel kijken: de overheid stelt harde eisen voor wat betreft de isolatie van huizen. Die moeten op en top geïsoleerd zijn. Logisch, want anders zijn we met zijn allen alleen maar energie aan het verspillen. En dat is slecht voor ons milieu en kost onnodig veel geld.

Dezelfde eisen worden overigens ook gesteld aan bestaande woningen. Denk maar aan het energielabel wat wordt afgegeven bij de verkoop van een woning.

Ventilatie, ventilatie en nog eens ventilatie

De focus ligt dus vooral op isoleren en energie besparen. Goed natuurlijk, maar daardoor wordt het belang van een gezond binnenklimaat wel vaak vergeten. Niet handig, want als je een huis potdicht bouwt zonder goede ventilatie, creëer je een ongezond binnenklimaat. Dan kun je last krijgen van schimmels en vervelende allergieën.

Het is dus essentieel dat de lucht in huis altijd fris en gezond is. Ventileren dus! Natuurlijke ventilatie is de meest eenvoudige manier: even een raam openzetten, de deur op een kier of je ventilatieroosters 's nachts hun werk laten doen. Het lijkt voldoende, maar dat is het helaas niet. Er komt dan wel frisse buitenlucht naar binnen, maar de verontreinigde lucht in huis gaat niet naar buiten.

De beste manier om je huis te ventileren

Verzeker je jezelf en je gezin van een supergezond binnenklimaat en combineer natuurlijke ventilatie daarom altijd met mechanische ventilatie.

Nu lijkt het een heel karwei om een mechanisch ventilatiesysteem aan te leggen, maar dat valt hartstikke mee. In tegenstelling tot balansventilatie, waarbij een dubbel netwerk aangelegd moet worden, is de Healthbox 3.0 van Renson veel makkelijker: er is maar één netwerk nodig.

Een ander nadeel van balansventilatie is, dat je ramen en deuren altijd dicht moet houden en dat is – zeker in de zomer – niet prettig. Met de Healthbox heb je dat probleem niet. Je kunt altijd wat extra ramen en deuren openzetten, want dit systeem kan dat prima aan.

Superslim systeem

De Healthbox is trouwens ook superslim: de ingebouwde sensoren controleren vierentwintig uur per dag de kwaliteit van elke ruimte in huis. En het voert de verontreinigde lucht - zoals CO2, vocht en vieze geurtjes - pas af als het nodig is. Dat maakt dit systeem ook heel zuinig.

Leuk! Met de gebruikersapplicatie voor op je smartphone kun je in één oogopslag zien wat de kwaliteit van de lucht in huis is en de instellingen per kamer aanpassen.

Uitgebreid getest

De Healtbox is op een unieke manier getest, want Renson heeft een Concept Home ingericht. Van de buitenkant lijkt dat een doorsnee eengezinswoning, maar dat is het absoluut niet! Achter de buitenmuren gaat namelijk een real life testcentrum schuil: hier worden maar liefst drie verschillende soorten ventilatiesystemen getest.

De data die daarmee wordt verzameld, gebruikt Renson niet alleen voor de ontwikkeling van de allernieuwste technieken, maar ook om steeds realistischer doelen te kunnen stellen op het gebied van gezond en comfortabel wonen.

Wil je meer weten over de Healtbox 3.0? Klik dan even hier of neem contact op met Renson.