Foto: Nest Learning Thermostat

Overleef de vrieskou

Kom thuis in een warm huis

Vogels begonnen wat onwennig te fluiten, de eerste krokussen kwamen voorzichtig bovengronds, bij veel horeca werd al hoopvol het buitenmeubilair uitgestald. Net nu we met zijn allen de lente in onze bol hebben en denken dat de winter een milde was, slaat hij keihard terug: met temperaturen onder het vriespunt belooft het een pittige week te worden.

Eén manier om aan die kou te ontsnappen is door te zorgen voor een comfortabel huis waar het fijn vertoeven is. Uit recent onderzoek blijkt dat 22 graden de ultieme temperatuur voor menselijk geluk is. Dus waarom alleen met sjaals, mutsen, strooizout en winderbanden maatregelen tegen dit soort vrieskou treffen? Waarom zouden we deze week thuiskomen in een steenkoud huis, als er ook een thermostaat is die we op afstand opdracht kunnen geven om de boel op te warmen? Waarom zouden we deze week wakker worden in een ijskoude slaapkamer, als er ook een thermostaat is die weet hoe laat we opstaan en daarom voor een behaaglijke temperatuur zorgt wanneer we echt ons bed uit moeten?

“Een comfortabel huis bereik je niet door de verwarming telkens omhoog te draaien – al was het maar omdat je het op je rekening terugziet”, zegt Lionel Guicherd-Callin van Nest. “Gelukkig hoeft dat ook niet: slimme technologie zorgt voor een huis dat meedenkt en zich, zonder dat je één vinger hoeft uit te steken, aanpast naar een comfortabele temperatuur – zonder hoge rekeningen. Het huis onthoudt je ritme en reageert op je dagelijkse patronen. Daardoor is het niet voortdurend 22 graden, maar altijd de temperatuur waarbij jij je prettig voelt. Zodra je het huis verlaat, past de temperatuur zich aan. Zo heb je een huis dat jou blij maakt én op het geld let.”

Met de Nest Learning Thermostat wapen je jezelf niet alleen tegen de vrieskou, maar ook tegen de winterblues.

Reacties