Foto: Netatmo SmartHome oplossingen

Met deze vier Smart Home-oplossingen maak je je huis winterproof

Tips voor een zuiniger, gezonder en milieubewuster huis in 2018

Wil jij je energierekening met een derde verlagen? Of het klimaat in je woning verbeteren? Met slimme technologieën creëer je tegenwoordig eenvoudig je eigen Smart Home. En wat is een beter moment om dat te doen dan nu de dagen donkerder en kouder worden? In de winterdagen valt immers het meest te besparen. Een mooi voornemen om komend jaar zuiniger, gezonder en milieubewuster te leven. We doen een paar suggesties waarmee je op een slimme manier het klimaat in huis, de temperatuur en de energierekening kunt beïnvloeden. Ook ideaal als cadeau voor de feestdagen.

Of de naam ‘thermostaat’ dit apparaat eer aan doet, mag je zelf bepalen. Want de Netatmo Thermostaat kan zoveel meer dan op commando de temperatuur inregelen. Heeft de verwarming kuren? De Auto-Care-functie laat het je weten. Of laat de verwarming automatisch inschakelen op basis van de isolatie in je huis en de buitentemperatuur dankzij de Netatmo Auto-Adapt-functie. Door de thermostaat te koppelen aan Apple HomeKit, is die te bedienen met je stem.

Slimme klimaatsensor

Een te lage of te hoge luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid. Het veroorzaakt bijvoorbeeld geïrriteerde luchtwegen en hoofdpijn. Ook voor je huis zelf is het niet goed. Bij een te droge lucht krijg je scheuren in het houtwerk. Teveel vocht zorgt weer voor schimmels. Met de Elgato Eve Degree weet je voortaan waar je aan toe bent. Deze temperatuur- en vochtsensor meet de luchtvochtigheid in je huis, zodat je vervolgens actie kunt ondernemen om de gewenste luchtvochtigheid te behalen. Als je Eve Degree in combinatie met Apple HomeKit gebruikt, kun je andere verbonden apparaten met Eve Degree laten werken. Zo kun je de luchtbevochtiger automatisch laten inschakelen wanneer de lucht te droog wordt.

Omdat niet alles Always On moet zijn

Voor totale grip op je energieverbruik biedt Elgato Eve Energy uitkomst. Met deze plug krijg je controle over elk elektrisch apparaat in je huis. Bekijk het verbruik in de bijbehorende app en schakel apparaten op afstand uit of aan. Check op je iPhone of iPad (vanaf iOS 8.3) of je inderdaad het koffiezetapparaat hebt uitgeschakeld. Of schakel de tv op afstand uit. Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden en je wifi-netwerk niet extra te belasten, maakt het systeem gebruik van bluetooth. Of, als je niet thuis bent, fungeert je Apple TV hierbij als hub. Hoe ga jij komend jaar je energierekening verlagen?

 

 

Reacties