Foto: tips-loodgieter-warmere-woning-winter

Drie tips van de loodgieter voor een warmere woning in de winter

We bevinden ons in Nederland op het moment in het hart van de winter. De temperaturen komen al wekenlang onder het vriespunt uit.

Hoewel ijs en sneeuw bij sommige mensen voor blijdschap zorgt, zal deze blijdschap echter snel verdwijnen wanneer aan het einde van de maande de energierekening weer op de deurmat valt. Een woning warm houden gedurende de winterperiode kost namelijk een hoop geld. De loodgieter kan op verschillende manieren helpen om op deze kosten te besparen. Zo kan de professional bijvoorbeeld de CV ketel vervangen voor een zuiniger model. Ook zal een onderhoudsbeurt net voor de winter bijdragen aan een betere efficiëntie. In dit artikel willen we het echter hebben over manieren waarop je in de winter voor een warmere woning kunt zorgen zonder energie te verbruiken.

Laat zoveel mogelijk zonlicht binnen schijnen

Volgens de loodgieter Zwolle is de beste manier om te besparen op stookkosten het gebruik van zonlicht. We bedoelen dan niet het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler op het dak. Dit zijn beide goede opties, maar je kan nog veel makkelijker de energie van de zon benutten. De koudste winterdagen zijn meestal niet bewolkt. Dit betekent dat buiten de zon schijnt. Door het zonlicht simpelweg binnen te laten schijnen door de ramen van je woning zorg je al voor een warmere temperatuur. Bovendien zal zonlicht mensen ook opbeuren waardoor je een winterdepressie voorkomt.

Meer planten in huis voor warmere temperaturen

Een woning wordt in de winter niet al te vaak gelucht. Je wilt immers niet de warme lucht uit een woning laten ontsnappen. Planten in huis kunnen helpen bij het filteren van lucht in de woning. Schadelijke stoffen die vrijkomen uit schoonmaakmiddelen worden door planten geneutraliseerd. De loodgieter meldt echter dat planten ook nog een functie hebben die bijdraagt aan een warmere woning. Planten zorgen namelijk voor meer vocht in de lucht. Een hogere luchtvochtigheid zorgt er dan weer voor dat lucht warmer aanvoelt.

Een tip van de loodgieter om tocht te ontdekken

In de winter kiezen veel mensen ervoor om de ventilatiegaten in de muren van de woning dicht te maken. Meestal is het afsluiten van het rooster niet voldoende om de tocht buiten te houden. Je kan de ventilatiegaten simpel afsluiten door een oude doek in het gat te proppen. Dit zijn echter niet de enige plekken waar tocht de woning binnenkomt. Om deze plekken te ontdekken heeft de loodgieter Zwollen een goede tip. Je kan namelijk met een stokje wierook door de kamer lopen. Door te letten op hoe de rook beweegt kan je ontdekken waar tocht vandaan komt.

Reacties