Eén box, vele mogelijkheden

HSK Duschkabinenbau maakt nu de montage van inbouw-veiligheidsthermostaten nog eenvoudiger.

06 November 2020

Eenvoudiger met de nieuwe universele wandinbouwbox van de Sauerlandse badkamerexperts kunnen de ingebouwde douche- en badkranen van de Shower & Co-lijnen eenvoudig worden geïnstalleerd, optimaal worden afgesteld en gecontroleerd op lekkage - inclusief een minimale inbouwtijd en maximale montageveiligheid. Zo hebben vakmensen nog maar één inbouwbox nodig voor veel verschillende mogelijkheden.

De installatie- en sanitair professionals bieden hun klanten individueel doucheplezier en buitengewone diversiteit met het hoogwaardige Shower & Co-assortiment van HSK Duschkabinenbau. Het uitgebreide assortiment aan kranen en componenten voor douche, badkuip en wastafel biedt voor bijna elke wens en stijl de passende oplossing en is eenvoudig te monteren. Met de nieuwe universele wandinbouwbox komt HSK Duschkabinenbau nu tegemoet aan de wensen van zijn partners in de vakhandel, omdat deze voor alle inbouwthermostaatkranen kan worden gebruikt.

Allrounder met doordachte functies

Het grote voordeel van de nieuwe wandbox is de extra, derde uitgang, omdat er in de doucheruimte vaak meer is dan alleen een handdouche. Combinaties van handdouche, hoofddouche en stortdouche voor de douche of hoofddouche en handdouche met baduitloop als badoplossing komen vaak voor. Bij de nieuwe universele wandinbouwbox is er keuze uit één tot drie uitgangen, wat zo de installatie vergemakkelijkt. Als niet alle drie de aansluitingen nodig zijn, kunnen deze tijdens de installatie met de meegeleverde stoppen worden afgesloten.

Alle aansluitingen zijn ontworpen voor Ø 15. De doos biedt ook een optie voor waterkanalen die ter plaatse zijn verwisseld. Er zijn daarvoor geen extra accessoires nodig, want alleen de thermostaat-eenheid hoeft slechts 180 graden gedraaid te worden. Bovendien scoort de box punten met een geluiddemper, een retourklep en een veiligheidsblokkering bij 38 °C. Dit maakt de wandinbouwbox tot een veilige en comfortabele alleskunner voor alle mogelijke toepassingen. Met een inbouwdiepte van 67 tot 92 mm is de voorziening ook ideaal voor smalle tussenwanden en gipswanden. De wandbox bestaat uit een fijnkorrelige messinglegering en is loodarm en volgens UBA-richtlijnen ontzinkingsbestendig. De box is ontworpen volgens DIN EN 1111, DIN EN 817 en DIN EN 1988 en voldoet daarmee aan alle eisen voor constructie- en materiaaleigenschappen.

Snelle en eenvoudige montage

Voor de montage van de universele wandinbouwbox kan worden gekozen uit twee inbouwdieptes. Als de box te diep in de muur zit, is een 26 mm verlengingsset optioneel verkrijgbaar. Als de box is bevestigd en de waterleidingen zijn geplaatst, kan hij worden aangesloten op de koud- en warmwaterleidingen. Vervolgens wordt de box dan aangesloten op de hand-, hoofd- en/of plafonddouche. Ongebruikte uitlaten worden gesloten. Vervolgens moet het systeem conform DIN 1988 op lekkage worden gecontroleerd waarna conform DIN 18534 wordt afgedicht. De daarvoor meegeleverde dichtmanchet wordt gestuct of gelijmd en zorgt ervoor dat er geen vocht in de muur kan binnendringen. De uitstekende rand van de wandbox wordt ingekort en uiteindelijk afgedicht met siliconen. De benodigde uitlaten kunnen op de voltooide set worden ingesteld met behulp van de insteladapter en de stopring. Tot slot worden het afdekpaneel en de handgrepen bevestigd en kan het doucheplezier beginnen.

Voor de perfecte look

Voor de universele wandinbouwbox kunnen de sanitair-professionals hun klanten passende inbouw-veiligheidsthermostaten in softcube-, vierkante en ronde uitvoering aanbieden. Naast de bijpassende chroomlook hebben ze ook een 1- tot 3-wegomsteller. De veiligheidsthermostaat regelt veilig bij 38 °C en voorkomt zo mogelijke brandwonden. De thermostaten scoren ook punten met twee retourkleppen en een koudwater-failsafe-functie.

De afdekplaat in softcube-design is verkrijgbaar in de afmetingen 150 x 220 mm en in vierkant design in 160 x 220 mm. De ronde variant is verkrijgbaar met een doorsnede van 185 mm. De diepte is 10 mm voor alle designvarianten.

De juiste Shower-Set Passend bij de universele wandinbouwbox en de verschillende ingebouwde veiligheidsthermostaten biedt HSK Duschkabinenbau ook volledig op elkaar afgestemde sets. Echt doucheplezier komt met de Shower-Set 1.05 Rond. Het edele chroomlook-design van de kraan past niet alleen in elke douchecabine, maar ook visueel in elke badkamer. De ronde hoofddouche met een diameter van 250 mm zorgt voor een unieke douchebeleving. De designhanddouche biedt het karakter van wellness in elke badkamer met de drie verschillende straalsoorten Rain, SoftRain en Massage. De in hoogte verstelbare douchekophouder is bijzonder praktisch en kan daarom optimaal worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. De draaibeveiliging aan beide zijden van de doucheslang zorgt voor extra douchecomfort. Als de gebruiker het liever hoekig heeft, kunnen vakmensen ook hier de ideale Shower-Set van HSK Duschkabinenbau aanbieden. Met de  blijven geen wensen onvervuld. Niet alleen de hoofddouche, maar ook de handdouche zijn in het hoekige design gehouden.

Meer individualiteit met de Shower-Set-configurator

Voor klantenwensen is er een groot aantal mogelijke combinaties uit de verschillende designlijnen. Als de klant bijvoorbeeld de ronde designhanddouche met de verschillende straalsoorten op een vierkante Shower-Set of een extra regentraverse wenst, is dit zonder meer mogelijk. Daarvoor biedt HSK de Shower-Set-configurator in het partnergedeelte aan op www.hsk-nl.nl. De componenten van het Shower & Co-assortiment kunnen eenvoudig
online worden gecombineerd om het model van uw keuze samen te stellen. De configurator is gebruiksvriendelijk en voor zich sprekend en stelt de gebruiker in staat om alle producten te selecteren en te combineren, van kranen tot slangen en beugels.

Reacties