string(1) "a"

Panasonic geeft inzicht in SARS-CoV-2 laboratoriumtests van derden met nanoe™ X

Wetenschappers van Texcell lichten testdetails toe van de eerste testen van airconditioners op SARS-CoV-2 in een realistische ruimte van kamerformaat.

Op 27 april 2021 (Koningsdag) heeft Panasonic zijn deuren geopend voor de media om belangrijke informatie en kennis te delen over de ontwikkeling van nanoe™ X, een technologie die helpt om de bescherming te verbeteren en de groei van bepaalde virussen te remmen, waaronder SARS CoV-2. Voor het eerst in de industrie hebben twee wetenschappers van Texcell beschreven en bevestigd hoe ze met succes het airconditioningsmodel Etherea van Panasonic, uitgerust met de nieuwste nanoe™ X-technologie, op het nieuwe Coronavirus hebben getest.

De virtuele persbijeenkomst bracht leidinggevenden bij elkaar die betrokken zijn bij de luchtzuiveringstechnologie, waaronder Akihito Hirohata van het laboratorium van de uitvinder en het Panasonic nanoe™ X R&D-team, maar ook de onafhankelijke wetenschappers achter het recente testresultaat van deze baanbrekende technologie, Bruno Boisson en Luck Ty, beiden van Texcell.

Details van de Texcell-laboratoriumtests

Beide virusspecialisten van Texcell legden uit hoe het nanoe™ X-apparaat het nieuwe coronavirus uit een gaasje in een doos van 45 liter had gehaalde en hoe ze de Etherea-airconditioning van Panasonic in een realistische testkamer van 6,7 m3 testten. De nanoe™ X-technologie in de airconditioner, die 4,8 miljard hydroxylradicalen per seconde afgeeft, remt het nieuwe coronavirus in 8 uur met meer dan 90% en in 24 uur met 99,78%.

Uwe Sprengart van Panasonic Technical legt het als volgt uit: “Een van de belangrijkste redenen waarom nanoe™ X zo effectief is, is dat de deeltjes in de lucht werken, maar ook effectief zijn op oppervlakken en in stoffen. Je hoeft alleen maar te zoeken naar ‘hydroxylradicalen, het wasmiddel van de atmosfeer’ en je zult verschillende gerenommeerde bronnen zien, waaronder NASA, die hiernaar verwijzen. "

Proactieve remming van bacteriën en virussen

Een ander voordeel van Panasonic airconditioners met nanoe ™ X-technologie is volgens Uwe dat luchtzuivering plaats vindt buiten de airconditioning door actief hydroxylradicalen de kamer in te drijven. Dit remt proactief bepaalde bacteriën, virussen en geuren waar ze voorkomen en bestrijdt ze niet alleen wanneer ze in de airconditioning zelf worden gezogen.

Dit is een andere methode dan apparaten die de lucht neutraliseren die door de apparaten stroomt en die periodieke filterreiniging vereisen om de geclaimde eigenschappen te behouden.

Hij voegde eraan toe: "Het feit dat hydroxylradicalen vervolgens op oppervlakken kunnen landen en textiel kunnen binnendringen om geuren te verminderen en bacteriën, schimmels en bepaalde virussen te remmen, is een gamechanger."

Meer dan 20 jaar ervaring in luchtzuivering

Sinds het onderzoek naar luchtreiniging in 1997 en de lancering van nanoe™ -technologie in 2003, heeft de technologie enorme belangstelling, krantenkoppen en discussies opgeleverd. Akihito Hirohata van het Panasonic R&D nanoe™ X-team gaf een waardevolle historische context aan de technologie en gaf aan hoe belangrijke doorbraken de positieve vooruitgang gaandeweg in stand hebben gehouden.

Bedrijfsgroei dankzij nanoe™ X

Enrique Vilamitjana, Managing Director, Panasonic Europe rondde het evenement af door nieuwe zakelijke kansen te schetsen die nanoe™ X mogelijk maakt. Zijn belangrijkste punt is dat nanoe™ X een sleutelelement is in de verkoop van airconditioning. Deze is voor de modellen met deze technologie met bijna 50% gestegen. Hij ziet deze trend doorzetten in zowel residentiële als commerciële markten en in alle belangrijke regio's van Europa.

Uitbreiding van commerciële toepassingen met nanoe™ X

Paul Aitchinson, productmanager en technisch expert bij Panasonic, schetste de uitbreiding van Panasonic's commerciële productportfolio uitgerust met nanoe™ X. Het verbruikt weinig energie en vereist geen onderhoud. De nanoe ™ X-deeltjes worden zelfs vrijgegeven in "alleen ventilatormodus” dat slechts 25W stroom gebruikt. Hij sloot af met de opmerking: “nanoe™ X-technologie biedt ons eindeloze mogelijkheden voor verschillende kamers en ruimtes, voor een schonere omgeving. We willen dat onze klanten ons uitdagen. Met verschillende manieren om het te gebruiken en mogelijke toepassingen, maar ook waar we kunnen onderzoeken, testen en optimaliseren. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor nanoe™ X-technologie. "

Ga voor meer informatie over nanoe™ X-technologie naar de Panasonic website.

 

Meer van Panasonic
Reacties