Zo maak je een eind aan de grootste energieverspiller in huis

Besparen op de maandelijkse hoge energiekosten. Dit is iets wat we allemaal graag willen. Jezelf warmer aankleden om de verwarming lager te kunnen zetten.

Guido van Loon 16 April 2021

Isolatie aanbrengen aan de buitenmuren en minder warm douchen. Er zijn tal van mogelijkheden die allemaal een steentje bijdragen aan duurzamer leven. Maar als je de grootste energieverspiller niet aanpakt, blijven de grootste resultaten uit. Daarom is goede dakisolatie een must om de maandelijkse kosten te drukken.

Verloren warmte via het dak

Veel huizen zijn gelukkig voorzien van dakisolatie, maar helaas zijn deze matig tot slecht geïsoleerd. Dit zorgt er dus alsnog voor de warmte onnodig via het dak ontsnapt. Heb je een (leef)zolder, slaapkamer of thuiskantoor onder het dak? Dan wil je deze ruimte natuurlijk verwarmen zodat je er comfortabel kunt leven. Maar hoe goed is dit dak boven je hoofd geïsoleerd? Velen weten dit niet exact. Daarom is het de moeite waard om dakisolatie goed en grondig aan te pakken, zodat je aan het eind van de maand meer geld overhoud voor andere dingen.

Goede dakisolatie heeft ontzettend veel voordelen. We noemen er een paar:

- Waardestijging van je woning
- Geen schimmels en ongedierte
- Lage energierekening
- Meer wooncomfort
- Minder geluidsoverlast

Zoals je uit bovenstaande voordelen kunt zien, is dakisolatie niet goed voor één aspect van wonen. Wanneer je besluit je dak te isoleren pak je meteen alle 5 grootste voordelen hierbij mee. Dus, voor welke reden je ook dakisolatie wilt gebruiken, het is altijd de moeite waard!

Start bij gevelisolatie

Gevelisolatie is een overkoepelende term voor alle soorten muurisolatie: spouwmuur isolatie, buiten- en binnenmuur isolatie. Wanneer deze muren niet of matig geïsoleerd zijn, loop je maandelijkse besparingen mis zonder dat je hier bewust van bent. Wanneer je ervoor kiest om de gevel van je huis te isoleren met goede isolatiematerialen heb je het zomers langer koel in huis en voorkom je schade door spanningsverschillen. Voordelen die ons het overwegen waard lijken.

Kies je ervoor om kosten te besparen en gevelisolatie aan te schaffen? Dan is het belangrijk om eerst bij je gemeente te checken of je hier een vergunning voor hebt. Gevelisolatie brengt namelijk verandering aan in het aanzicht van de woning. Het is raadzaam om dit ook te controleren voor de achter- en zijgevels van de woning. Zo voorkom je onnodige problemen met de gemeente en kun je weloverwogen aan de slag met goede huisisolatie.

Reacties