Voorkom koolmonoxidevergiftiging met CO-STOP

16 Februari 2015

CO-STOP: de nieuwste en meest veilige oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging.


Start landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging

Op 2 februari jl. is de landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging gestart. In de campagne informeren de Brandweer en de Brandwonden Stichting over de gevaren van kolmonoxide als stille sluipmoordenaar. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden. Koolmonoxide doodt jaarlijks tenminste 11 mensen en veroorzaakt honderden ongevallen.

Marktintroductie CO-STOP

Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen heeft Elbes Control Systems BV de CO-STOP ontwikkeld en onlangs in de markt geïntroduceerd. De CO-STOP schakelt bij het detecteren van koolmonoxide (CO) automatisch de CV-ketel of het gastoestel uit. De CO-STOP is het enige CO alarmsysteem, dat naast het geven van een akoestisch alarm, direct de veroorzaker van de koolmonoxide uitschakelt.

Onderscheidend

Mensen hebben de neiging om bij een alarmsignaal te kijken wat er aan de hand is. Dit kan tot fatale gevolgen leiden omdat tijdens het alarm bij een reguliere koolmonoxidemelder nog steeds koolmonoxide vrijkomt. De CO-STOP onderscheidt zich doordat de bron wordt uitgeschakeld waardoor de hoeveelheid koolmonoxide die geproduceerd wordt nooit de gevaarlijke grens overschrijdt. Hiermee kunnen veel ongevallen voorkomen worden.

Verkrijgbaarheid

De CO-STOP is voor consumenten verkrijgbaar via installatiebedrijven. Deze zorgen voor een extra waarborg op juiste installatie en optimale werking. De CO-STOP is verkrijgbaar vanaf € 79,00 (exclusief installatiekosten).

Meer informatie: www.costop.nl / www.elbes.nl

Publicatiedatum: 16 februari 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Hoe kun je een cv-ketel verwerken in je interieur?

Een centrale verwarmingsketel of cv-ketel is onmis...

Onderhoud cv-ketel: het onderhoudscontract

Of je nu een nieuwe cv-ketel hebt, of één die al...

ATAG i & ATAG One

De ATAG One, een gebruiksvriendelijke slimme therm...

Een cv-ketel kopen, huren of leasen

Een nieuwe cv-ketel kopen, huren of leasen? Let ni...

Nefit actie duurzaam wonen

Tijdelijk € 100 tot € 450 retour op een Nefit ...

Advertentie