Voorkom koolmonoxidevergiftiging met CO-STOP

CO-STOP: de nieuwste en meest veilige oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging.

Start landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging

Op 2 februari jl. is de landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging gestart. In de campagne informeren de Brandweer en de Brandwonden Stichting over de gevaren van kolmonoxide als stille sluipmoordenaar. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden. Koolmonoxide doodt jaarlijks tenminste 11 mensen en veroorzaakt honderden ongevallen.

Marktintroductie CO-STOP

Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen heeft Elbes Control Systems BV de CO-STOP ontwikkeld en onlangs in de markt geïntroduceerd. De CO-STOP schakelt bij het detecteren van koolmonoxide (CO) automatisch de CV-ketel of het gastoestel uit. De CO-STOP is het enige CO alarmsysteem, dat naast het geven van een akoestisch alarm, direct de veroorzaker van de koolmonoxide uitschakelt.

Onderscheidend

Mensen hebben de neiging om bij een alarmsignaal te kijken wat er aan de hand is. Dit kan tot fatale gevolgen leiden omdat tijdens het alarm bij een reguliere koolmonoxidemelder nog steeds koolmonoxide vrijkomt. De CO-STOP onderscheidt zich doordat de bron wordt uitgeschakeld waardoor de hoeveelheid koolmonoxide die geproduceerd wordt nooit de gevaarlijke grens overschrijdt. Hiermee kunnen veel ongevallen voorkomen worden.

Verkrijgbaarheid

De CO-STOP is voor consumenten verkrijgbaar via installatiebedrijven. Deze zorgen voor een extra waarborg op juiste installatie en optimale werking. De CO-STOP is verkrijgbaar vanaf € 79,00 (exclusief installatiekosten).

Meer informatie: www.costop.nl / www.elbes.nl

Publicatiedatum: 16 februari 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

reacties
anderen bekeken ook

Onderhoud cv-ketel: het onderhoudscontract

Guido van Loon

Nieuwe cv-ketel nodig?

Intergas Xtreme

Hoe kun je een cv-ketel verwerken in je interieur?

Guido van Loon

Waarom moet je je CV ketel vervangen?

Onderhoud cv-ketel: ontluchten, bijvullen of aftappen

Guido van Loon
Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie