Foto: 2016/cv-koopjes.jpg

Tips om goedkoper te kunnen wonen

Er zijn een heleboel manieren om geld te besparen. Denk aan dingen in aanbiedingen kopen of niet teveel onnodige dingen kopen.

Ook op het gebied van wonen zijn er genoeg dingen om op te besparen.

Goedkoper wonen

Allereerst zijn er zonnepanelen die flink wat geld kunnen besparen. Het is echter wel een investering, want deze zonnepanelen kosten eerst wat geld voor je er ook weer wat geld mee kunt besparen. Bovendien kunnen ze niet op ieder huis gebruikt worden. Er moet een minimum vermogen van 600 Watt zijn en een maximum van 15.000 Watt. Verstandig is om contact op te nemen met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en om eventueel een offerte aan te vragen.

Een simpele tip: deel je internet met de buren en deel dus ook de kosten. Internet is vaak goed genoeg om in twee verschillende huizen te gebruiken. Ook kunnen wifi-repeaters in dat geval een aanrader zijn om het bereik beter te maken. Wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont, is het zeker een aanrader om samen internet te nemen.

De derde tip is om goed te kijken naar verzekeringen. Denk aan een inboedelverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Zoek goed uit waar deze het meest goedkoop zijn en voor je het weet kun je misschien wel tientallen euro's per jaar besparen.

Ook een CV-ketel of een radiator is een grote uitgave. Een CV-ketel kan meer dan 1000 euro kosten, dus door goed te kijken kun je misschien wel honderden euro's besparen. Maak gebruik van aanbiedingen en vergelijk de CV-ketels met elkaar, want hierin is ook nog een heleboel keus. Als je gebruik wilt maken van aanbiedingen waardoor je een lage prijs krijgt, kijk dan eens op CVkoopjes.nl.

Ten slotte is goed isoleren ontzettend belangrijk om niet te hoge kosten te hebben. Ook dit is weer een investering, maar dit geld heb je al snel terugverdiend. Voor je het weet is de energierekening duidelijk gedaald en betaal je stukken minder. Vraag ook hiervoor zeker eens een offerte aan om niet voor onverwachtse kosten te komen te staan.

Reacties