Zonneboiler

Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen! 

Zonnewarmte: de grootste alternatieve energiebron ter wereld

Zonlichtenergie-systemen bestaat uit een zonlicht collector en een zonne warmte boiler.
De zonlicht collector -die meestal op het dak wordt geplaatst- vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. Deze warmte wordt overgedragen aan het water in een warmgebruikswaterboiler en zwembadverwarmer of vloerverwarming.

Omdat tijdens het stookseizoen alle opgewekte warmte met de zon in gebruikswarmwater wordt omgezet, is het niet verstandig om een koppeling te maken naar de centrale verwarming van de woning. Een zwembad verwarming met zonlicht is echter met de dure energie van vandaag bijna een must.

Alltherm levert Rivusol zonneboilers.

panelen

logo

Vooral gezinnen en zorginstellingen kunnen de investering veelvoudig terugverdienen

De zonneboiler is een van de meest duurzame energie producten van allemaal.
De hulp energie is slechts een heel klein circulatiepompje dus bijna een oneindig rendement.

Tevens is de zonneboiler zeer duurzaam omdat zij een zeer lange levensduur heeft.
Slechts het pompje en eventueel de kleine en eenvoudige regeling zijn aan slijtage en/of storing onderheven en kunnen eenvoudig en goedkoop vervangen worden. 20 tot 30 jaar is daarom geen probleem.

Het zonlichtsysteem werkt op zonnestraling en niet alleen op een onbewolkte warme dag. In de zomer is makkelijk genoeg warmwater voor de hele dag. In de winter is het water toch vaak 25 tot 30 gr. De cv-ketel hoeft het water dan nog maar ca 15 gr op te warmen tot 40 graden i.p.v. 35 gr ( van 7 naar 40 gr)

Opbrengst

De opbrengst van een zonnewarmte boiler is sterk afhankelijk van de opstelling en oriëntatie van de collector tussen zuid-oost en zuid-west, met een hellingshoek tussen de 30° en 45° een maximale opbrengst geeft. Rivusol is minder gevoelig voor orientatie richting en daarom ideaal als uw dak niet precies zuid gericht is.

Service vriendelijk

De glazen collectorbuizen zijn sterker als dat ze eruit zien een stevige hagelbui is geen probleem. Mocht een van uw buurjongens toch eens willen kijken hoe hoog hij die steen kon gooien dan blijft de collector met één of meerdere kapotte buizen gewoon werken en kunnen de gebroken buizen eenvoudig vervangen worden. De meeste verzekeringen dekken deze schade. Door de modulaire opbouw van de collector is er geen dure hijskraan nodig voor het plaatsen.

Collector plaatsing

Bij een schuin pannendak wordt de collector over de pannen geplaatst en blijft de waterdichtheid van het dak gegarandeerd . Bij een platdak opstelling is geen groot balast gewicht nodig tegen het weg waaien van de collector omdat deze open gewerkt is.

collectoren

Huren te duur? Kies voor gespreide betaling 

Zit u tijdelijk krap bij kas en vindt huren (huurkoop) te duur? Alltherm biedt u de mogelijkheid gespreid te betalen. Wilt u meer informatie, kan Alltherm u vrijblijvend informeren.

Profielfoto van All-Therm
All-Therm
Dahliastraat 8, 2071 NX Santpoort-Noord