Dit is het juiste moment om een mobiele airco aan te schaffen

En híér moet je extra goed op letten. Wij laten je zien hoe je de beste mobiele airco uitkiest.

Guido van Loon 25 Maart 2021

Mocht je van plan zijn de komende zomer niet wéér uit bed te drijven van de hitte, dan is het wellicht handig om je nu alvast te verdiepen in een effectieve én betaalbare airco. 

We kunnen ons allemaal nog wel die hittegolven van de afgelopen twee zomers herinneren, nietwaar? Was jij hier goed op voorbereid of greep jij net als de meeste mensen steeds mis tijdens je zoektocht naar een goede en betaalbare airco? Met als gevolg tientallen slapeloze nachten in bed en plakkende oksels op kantoor… In dat geval kun je dit jaar maar beter op tijd zijn met de voorbereidingen op de volgende hittegolf. Het lijkt misschien wat vroeg, maar voor je het weet is het weer zo ver en grijp je wéér mis. Waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede en betaalbare mobiele airco? Wij geven je tips.

Vergelijk

Ten eerste is het heel belangrijk om je hier goed in te verdiepen. Dus kies vooral niet meteen de eerste de beste of goedkoopste uit. Je kunt uiteraard je eigen researchwerk doen, maar je kunt het jezelf ook makkelijker maken door een speciale vergelijkingswebsite te raadplegen. Hier vind je mobiele airco’s die goedkoop zijn én die helemaal aansluiten op al jouw wensen.

Het verschil tussen een airconditioner en een aircooler

Let bij je zoektocht goed op het verschil tussen een airconditioner en een aircooler. Niet iedereen heeft namelijk door dat hier een groot verschil in zit, waardoor ze per ongeluk de verkeerde kopen. Aircoolers kunnen best fijn zijn, maar zijn eerder vergelijkbaar met een ventilator. Kortom, deze is minder effectief en je kunt er niet daadwerkelijk een gewenste temperatuur mee instellen. Daarnaast helpt een airco ook met het omlaag brengen van het vochtgehalte in de kamer. Voorbeelden van goedkope mobiele airco’s waarmee je wél de temperatuur gemakkelijk kunt regelen zijn:

Tomado Airco TMA7001W
- 3-in-1 airconditioner/ontvochtiger/ventilator
- Hoge koelcapaciteit van 7000BTU
- Voor ruimtes tot 60m³
- Met afstandsbediening en 24 uurs timer

Inventum Airconditioner AC901
- 3-in-1 airconditioner/ontvochtiger/ventilator
- Hoog koelvermogen van 9000BTU (2600 watt)
- Voor ruimtes tot 80 m³
- Energiezuinig (energieklasse A)
- Met afstandsbediening en timer

Kies het juiste moment (zowel qua prijs als aanbod)

Het zal je vast niet verbazen, maar de prijzen én de beschikbaarheid van airco’s veranderen gedurende het jaar flink. Zit je middenin een hittegolf of is er eentje aangekondigd? Dan is de kans heel groot dat de prijzen van vrijwel alle airconditioners omhoogschieten, omdat ze dan extra gewild zijn en de voorraad vermindert. De prijs in de zomer is dus vele malen hoger dan wanneer je een airco in de winter of in het vroege voorjaar aanschaft. Daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn en je goedkope mobiele airco op tijd in huis halen.

Reacties