Foto: 2022/goedkoop-verhuizen.jpg

Zo kun je zo goedkoop mogelijk verhuizen

Verhuizen is een tijdrovende klus, die je toch maar het liefste uitbesteed. Het inschakelen van een verhuisbedrijf kun je veel gaan kosten.

07 September 2022

Daarvoor hebben we de zeven tips opgesteld! Je leest ze in het onderstaande artikel.

Bedenk wat je zelf kan doen

Ga goed na welke klussen je prima zelf kan uitvoeren. Denk hierbij aan het inpakken van kleine spullen en bepalen waar je de meubels heen verhuist wil hebben. Sorteer deze meubels ook meteen, dat scheelt ook weer!

Neem afscheid van je oude spullen

Kijk eens goed welke spullen je nog echt nodig hebt en waar je prima zonder kan. Spullen die je al jarenlang niet gebruikt of meubels die hun beste tijd hebben gehad kun je soms beter weg doen. Een verhuizing is daar het ideale moment voor! Naast dat het lekker opruimt, scheelt het ook nog eens in het aantal spullen dat verhuist moet worden door het verhuisbedrijf.

Regel goedkope verhuisdozen

Vraag eens rond in je familie of vriendenkring of iemand nog verhuisdozen heeft liggen die jij mag lenen. Een andere optie is om via het verhuisbedrijf aan dozen te komen. Deze worden meestal tegen een gereduceerd tarief aangeboden!

Besteed het zware of lastige werk uit aan een verhuisbedrijf

Kleine spullen en meubels zou je zelf kunnen inpakken en verhuizen wanneer je hier tijd voor hebt. Wanneer je dit doet, kun je het zwaardere werk overlaten aan een verhuisbedrijf. Deze verhuizers zijn gespecialiseerd in het verhuizen van grote spullen, waardoor ze weten hoe dit veilig en zonder risico moet worden uitgevoerd.

Goedkope ladderlift huren

Woon je in een appartement met lift of heb je een nauw trapgat? Huur een goedkope ladderlift in. Op deze manier kun je namelijk flink besparen op de arbeidskosten van de verhuizers.

Doordeweeks verhuizen

In het weekend heeft een verhuisbedrijf het vaak druk. Kijk dus of je de mogelijkheid hebt om op een doordeweekse dag te verhuizen! Vaak rekent een verhuisbedrijf voor het weekend extra kosten, net zoals voor verhuizen in de avond. Reken desnoods uit of het voor jezelf uitkomt om een snipperdag op te nemen om zo de verhuizing op een doordeweekse dag tijdens kantooruren te kunnen uitvoeren.

Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij verschillende verhuizers om zo de beste prijs te kunnen krijgen. Het is wel belangrijk om bij de aanvraag van een offerte zo specifiek en duidelijk mogelijk te zijn. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen?

Reacties