Foto: Woonverzekering_jpg

Woning gekocht? Pas dan ook je woonverzekering aan!

Nu je een woning in je bezit hebt, zou je ook meer woonverzekeringen moeten toevoegen. Wij leggen je uit wat er verandert en waarom je een extra woonverzekering moet nemen.

Esmee 23 December 2023

Wie tegenwoordig huurt, zal weten dat je hier soms moedeloos van kunt worden. De huren zijn al hoog wanneer je in net in je huis bent komen wonen, en ze worden in de loop der jaren ook alleen maar hoger. Geen wonder dat veel huurders de wens hebben om een woning te kopen. Dit is echter niet eenvoudig. Je moet voldoende inkomen hebben, voldoende stabiliteit in je werk en ook moet je een smak eigen geld inleggen. Geen wonder dus dat men in al deze hectiek soms vergeet om, na de aanschaf van een woning, de woningverzekering aan te passen. Nu je een woning in je bezit hebt, zou je ook meer woonverzekeringen moeten toevoegen. Wij leggen je uit wat er verandert en waarom je een extra woonverzekering moet nemen.

Het nut van een woonverzekering

Een woonverzekering is bedoeld om je woongenot te beschermen. Je wilt namelijk niet dat er een ongeluk in je huis gebeurt waardoor je niet meer in je huis kunt wonen. Als de schade al te repareren is, dan is het nog maar de vraag of jij zelf de kosten hiervan kunt dragen. Vandaar dat het belangrijk is om een woonverzekering af te sluiten. Toen je nog huurde, was een inboedelverzekering voldoende. Deze verzekering kon je aanwenden wanneer je schade had opgelopen aan je spullen. Hier konden heel veel oorzaken aan ten grondslag liggen; misschien gooide je je kop koffie over je laptop, misschien was de bliksem ingeslagen waardoor je apparatuur het niet meer deed, of wellicht was er brand geweest in je huis. Wat de schade ook mocht zijn, je verzekering stond klaar om de kosten te dekken. Heb je een huis gekocht, dan moet je nog altijd een inboedelverzekering afsluiten. Je kunt op de site van Univé meer lezen over je woning verzekeren Univé.

Sluit een opstalverzekering voor je huis af

Omdat je nu een huis in je bezit hebt, moet je deze ook laten verzekeren. Voeg daarom altijd een opstalverzekering voor je huis toe aan je woningverzekering. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen de woning zelf, de ‘structuur van je woning’ en de spullen die in je huis staan. Ongelukken veroorzaken doorgaans schade aan zowel je spullen alsook aan je huis en dat laat ook gelijk zien waarom het zo belangrijk is om beide woonverzekeringen af te sluiten. Ontstaat er een keer schade, dan kun je met deze beide verzekeringen vrijwel alle schade laten dekken. Reken maar dat jou dat veel geld gaat schelen en dat je probleem veel sneller opgelost zal worden.

Sluit je nieuwe polis vandaag nog af

Een nieuwe polis afsluiten is een fluitje van een cent. Het enige wat jij hoeft te doen, is even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij te gaan. Hier kun je zien welke polissen je allemaal al hebt, en daar vervolgens de opstalverzekering aan toevoegen. Je zult zien dat je dit ook nog een mooie korting oplevert. Regel je zaakjes vandaag nog.

Reacties