Foto: Zo-maak-je-je-handen-zo-min-mogelijk-vuil-tijdens-een-verhuizing

Zo maak je je handen zo min mogelijk vuil tijdens een verhuizing

Een verhuizing is een grote klus. Mensen zien er vaak tegenop omdat er veel tijd in gaat zitten. Het is slim om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Het is natuurlijk fijn om hulp te krijgen en samen aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is belangrijk omdat je dan meer kan doen in een korte tijd. Een verhuislift huren is slim wanneer je veel zware meubels moet verplaatsen. Zorg ervoor dat je alle middelen hebt om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij geven hier wat tips die onmisbaar zijn bij een verhuizing.

Meubels opmeten en verhuisdozen regelen

Voordat je gaat beginnen met verhuizen is het verstandig om eerst alle meubels op te meten. Vervolgens kun je een busje regelen waar je de meubels in gaat zetten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nieuwe meubels gaat kopen, je kunt de meubels dan het beste door het bedrijf thuis laten leveren. Voor alle spullen die in je huis staan, kun je het beste verhuisdozen regelen. Verhuisdozen kun je online kopen of lenen. Wanneer je bezig bent met het inpakken, is het goed om ook dingen weg te gooien. Meestal heb je allerlei dingen in je huis wat je niet meer gebruikt.

Administratieve zaken regelen

De administratieve zaken moeten goed geregeld worden, zodat je niet tot verrassingen komt te staan. Je moet je inschrijven bij de nieuwe gemeente, het adres wijzigen en je energieleverancier op de hoogte stellen. Het is belangrijk om het allemaal op tijd te doen. Je wilt natuurlijk dat je post op het juiste adres komt. Je kunt dit het beste voor de verhuizing allemaal al regelen, zodat je daar op de dag van de verhuizing niet meer mee bezig hoeft te zijn.

Verhuisdozen inpakken

De inhoud wil je natuurlijk goed beschermen en daarom is het goed om vul- en inpakmaterialen te gebruiken. Het gewicht in de dozen moet goed verdeeld worden en natuurlijk moeten de dozen niet te zwaar worden. Je kunt het beste waardevolle spullen apart houden zodat deze met zorg verplaatst worden. Medicatie is ook slim om apart te houden omdat je deze vaak dagelijks nodig hebt. Met breekbare en brandbare goederen moet je extra voorzichtig zijn. Licht ontvlambare vloeistoffen kun je sowieso het beste apart verhuizen. Deze mag je absoluut niet inpakken want dat kan erg gevaarlijk worden.

Reacties