Verhuizen naar Amsterdam? Zo kies je het beste verhuisbedrijf!

Sta je op het punt om naar Amsterdam te verhuizen? Dan staat je een flinke onderneming te wachten: er komt nu eenmaal best wat kijken bij een verhuizing.

29 Oktober 2019

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een Verhuisbedrijf Amsterdam inschakelen om hen bij de verhuizing te helpen. Zo weet je zeker dat alles soepeltjes verloopt (en heelhuids aankomt in de nieuwe woning) en dat je lekker stressvrij kunt genieten van de verhuizing. Maar hoe kies je nu het juiste verhuisbedrijf? We geven je een aantal handige tips zodat jij zonder problemen naar Amsterdam kunt verhuizen!

1. Wel of geen erkend verhuisbedrijf

Verschillende verhuizers Amsterdam zijn aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Nu hoef je natuurlijk niet perse voor een erkende organisatie te kiezen, maar het brengt wel wat extra zekerheid met zich mee.

2. Vraag naar referenties

Of je verhuisbedrijf in Amsterdam nu aangesloten is bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers of niet: referenties zijn er altijd wel te vinden. Neem dus ook zeker de tijd om het internet af te struinen naar referenties van verschillende verhuizers; en vraag ook je omgeving om hun ervaringen. Hoe meer referenties jij hebt, hoe makkelijker je een keuze kunt maken.

3. Kies voor een lokaal bedrijf

Naar Amsterdam verhuizen is natuurlijk wat anders dan een verhuizing naar het platteland. Kies dus in ieder geval voor een verhuisbedrijf in Amsterdam om er zeker van te zijn dat de verhuizers weten hoe ze zich door de drukke stad kunnen navigeren. Hoe meer ervaring jouw verhuizer heeft met verhuizingen in Amsterdam, hoe beter!

4. Vraag naar garanties en verzekeringen

Heb je een verhuisbedrijf gevonden? Vraag dan altijd even naar garanties en verzekeringen. Wat als het bedrijf bijvoorbeeld onverwachts failliet gaat, of wat als meubelstukken schade oplopen tijdens het vervoer? Garanties en verzekeringen kunnen dit soort zorgen makkelijk uit de weg halen.

5. Zorg voor een tijdige inventarisatie

Om zeker te zijn dat jouw verhuisbedrijf in Amsterdam een goede inschatting van de kosten en mogelijkheden kan maken, is het belangrijk om een goede inventarisatie te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je goed voorbereid bent, maar ook dat de verhuizing op de dag zelf soepeltjes kan verlopen.

6. Maak een persoonlijke afspraak

Ben je eruit en heb je een keuze gemaakt? Kijk dan of je persoonlijk bij het verhuisbedrijf langs kunt komen voor een kopje koffie. Kun je zaken even persoonlijk doorspreken en weet je zeker dat je goed zit!

 

Reacties