Foto: 2022/redenen-waarom-verhuizen-naar-een-tiny-house-supervoordelig-is.jpg

9 redenen waarom verhuizen naar een tiny house supervoordelig is

Micro huizen zijn de weg van de toekomst aan het worden. Of het slechts een trend is of iets dat de tand des tijds zal doorstaan, moet nog blijken.

Guido van Loon

Klein wonen is helemaal in op dit moment. Mensen uit alle lagen van de bevolking verkopen hun traditionele huizen en kiezen ervoor om te leven in een klein huis. Anderen zijn reizigers die niet de hele tijd thuis zijn en niet veel ruimte nodig hebben. En de rest zijn gewoon minimalisten die genieten van de fijnere dingen in het leven. Wat de reden ook is, micro woningen zijn de toekomst aan het worden.

1. Goedkopere manier om te leven - bezuinigen op de kosten

Het is geen geheim dat leven in een klein huis merkbaar is in de portomonnee. Zelfs wannneer je een klein huis verhuurt!

2. Gemakkelijk schoon te houden - meer tijd voor jezelf

Dus je houdt niet van schoonmaken, dat is volkomen normaal. Maar het is een noodzakelijke taak die we allemaal moeten doen (tenzij je je voortdurend hulp kunt veroorloven). Een van de vele voordelen van het leven in een tiny house is dat het schoonmaken een makkie is.

3. Minimalisme - houd wat echt belangrijk is

Wanneer je elke lente opnieuw je kast aan het opruimen bent, valt het je vast ook op dat je ieder jaar weer dezelfde kledingstukken in je hand hebt, die je eigenlijk nooit draagt. Veel mensen zijn te gehecht aan bepaalde voorwerpen en overtuigen zichzelf om deze dingen voor altijd vast te houden, want ‘wat als’ je het plotseling ‘nodig’ hebt?

4. Moedigt je aan om meer te reizen - verken de wereld

Met al het geld dat je bespaart door in een kleinere ruimte te wonen, kun je het je veroorloven om meer van de wereld te zien - en dat is een enorm pluspunt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker een wandelvakantie maken, bijvoorbeeld een huttentocht! Zo blijf je tijdens je vakantie ook in kleine huisjes, waar je tegelijkertijd heel veel mensen ontmoet.
Bekijk alle arrangementen van Bookatrekking.com, als het gaat om een wandelvakantie. Let wel op bij het reizen voor corona restricties en vluchtannuleringen door COVID-19. Voor meer informatie over je passagiersrechten kan je terecht op aviclaim.nl.

5. Eén zijn met de natuur - een toevluchtsoord voor liefhebbers van het buitenleven

Het is eenvoudig - outdoor liefhebbers zijn altijd aangetrokken tot kleine huizen. Waarom? Omdat de natuur in hun achtertuin is en de mogelijkheden onbeperkt zijn. Ten eerste, je hebt de volledige vrijheid om te kiezen waar je achtertuin is (letterlijk).

6. Verbluffende architectuur - op zijn mooist

Met unieke opbergoplossingen, kleine patio's en een onberispelijk aandacht voor detail, hebben microhuizen veel te bieden. Bouwers kunnen zelfs de illusie van meer ruimte creëren met eenvoudige en strakke lijnen. Door veel ramen toe te voegen maken ze het ook helderder, luchtiger, opener en gastvrijer voor gasten die de ruimte komen bezoeken.

7. Ontwerp het zelf

Ook als je het niet zelf doet, kun je het wel zelf ontwerpen. Als je begint met een klein huis vanaf nul, kun je inbreng hebben op letterlijk elk detail in jouw nieuwe huis. Kies het materiaal waarvan je het wilt maken, kies de kleuren, beslis wat voor soort loft bed je wilt hebben. Als je een hoogslaper neemt, kun je ervoor kiezen om een inklapbare trap naar boven te nemen, of je maakt een vaste trap en laat ze ook fungeren als laden.

8. Milieuvriendelijker - wees bewuster

Door zijn compacte afmetingen verbruikt een tiny house uiteraard minder energie. Er zijn ook minder apparaten (omdat je veel minder ruimte hebt) en de apparaten die je wel hebt zijn vaak kleiner van formaat en worden minder vaak gebruikt. Deze factoren dragen er allemaal aan bij dat je huis een stuk milieuvriendelijker is dan een traditioneel huis.

9. Een grotere waardering - geniet van de fijnere dingen in het leven

Wanneer we al onze externe middelen wegstrepen of gewoon ons leven vereenvoudigen door ons te ontdoen van overtollige bezittingen die we echt niet nodig hebben, dan doen we iets heel krachtigs. Niet alleen voor onszelf, maar voor alle mensen om ons heen. We besteden meer aandacht aan de mensen in ons leven in plaats van alleen aan de spullen die ons huis vullen. Het geeft ons meer waardering voor de dingen die we wel hebben in plaats van ons te richten op wat we niet hebben. Het stelt ons in staat om te genieten van wat echt belangrijk is in het leven en dat is waarschijnlijk het grootste voordeel van deze levensstijl.

Reacties