Foto: verhuizen-tips-boedelbak-huren

4x de handigste tips voor tijdens het verhuizen

Je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Dat is natuurlijk erg leuk, maar ook spannend! Verhuizen brengt namelijk altijd een hoop geregel met zich mee.

Opeens kom je erachter hoeveel spullen je hebt en deze spullen moet je vervolgens ook nog naar je nieuwe woning toe krijgen. Hoe kun je een verhuizing nou het handigst aanpakken? Je leest het in dit artikel!

Zoek spullen uit

Het is handig om voor de verhuizing je spullen uit te zoeken om te kijken of je misschien bepaalde dingen weg kunt gooien. Als je vooraf al spullen kwijt bent dan scheelt dit weer tijdens de verhuizing. Het is vooral belangrijk om dit te doen in bijvoorbeeld de garage, schuur of op zolder. De regel is vaak dat wanneer je iets een jaar niet gebruikt hebt, je het waarschijnlijk niet zult missen. Dit gaat natuurlijk niet op voor spullen met emotionele waarde!

Wat is je verhuisvolume?

Wanneer je duidelijk in beeld hebt welke spullen je uiteindelijk mee wil nemen naar je nieuwe woning kun je gaan berekenen wat je verhuisvolume is. Veel mensen doen dit niet, terwijl dit heel wat heen en weer rijden en een tekort aan verhuisdozen kan voorkomen. Als je inzichtelijk hebt hoeveel spullen er verhuisd dienen te worden kun je beslissen of je een verhuiswagen gaat huren of dat je genoeg hebt aan een aanhanger, boedelbak of autoambulance huren. Ook kun je, als je in beeld hebt met hoeveel spullen gesjouwd moet worden, bepalen met hoeveel mensen je wil gaan verhuizen. Laat die hulptroepen maar komen!

Het inpakken van de inboedel

Het gebeurt regelmatig dat mensen hun spullen zomaar, zonder erover na te denken, in de aanhangwagen zetten. Toch is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. De spullen kunnen tijdens het rijden gaan schuiven en daardoor misschien omvallen. Investeer daarom in goed inpakmateriaal zoals bubbeltjesplastic en piepschuim. Ook kun je kijken of je nog oude lakens hebt die je over en tussen je spullen kunt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om de spullen goed te verdelen. Zorg ervoor dar zware spullen niet op breekbare spullen terecht kunnen komen. Wanneer je met een aanhanger of boedelbak verhuist is het handig om van tevoren de afmetingen ervan te weten, zodat je alvast kunt bedenken wat je op welke plek neerzet. Heb je spullen die niet nat mogen worden? Je kunt dan kijken aanhanger huren Breda mogelijk is. Kijk dan of er een aanhanger met huif beschikbaar is, zo blijven je spullen mooi droog.

Tijdens het verhuizen

Het is belangrijk om tijdens het verhuizen gestructureerd te werk te gaan; dit scheelt later een hoop gedoe. Vaak zijn mensen blij dat hun spullen aangekomen zijn bij het nieuwe huis en zetten alles in de woonkamer. Dit is niet handig; door de dozen meteen in de juiste kamer te zetten bespaar je een hoop tijd. Zet daarom wel van tevoren op de doos wat erin zit of naar welke kamer het uiteindelijk moet. Ook is het handig om eerst de meubels op de juiste plek te zetten voordat je alle kleinere spullen tevoorschijn haalt. Vergeet ook niet om de nieuwe woning eerst goed schoon te maken. Op het moment dat het huis leeg is heb je de kans om alles eerst grondig te reinigen voordat je alles erin zet.

Extra tip: begin op tijd met het treffen van voorbereidingen. Als je goed voorbereid aan de verhuizing begint en een duidelijk overzicht hebt zul je merken dat alles een stuk gemakkelijker gaat!

Reacties