Foto: TVWelOfNietInDeWoonkamer-WonenNL

TV in de woonkamer? Waarom wel of niet?

De tv is sinds de jaren ’70 en ’80 bij vele huishoudens een vaste waarde geworden.

Theo 04 Februari 2023

Waar het voorheen bijna een statussymbool was om een grote beeldbuis in je woonkamer te hebben, is dat tegenwoordig wel anders. De tv verdwijnt in steeds meer ruimtes en ook in de slaapkamer wordt de tv vaak verwijderd. De vraag ontstaat dan ook; wel of geen tv in huis halen? Er is voor beide kanten iets te zeggen. Twijfel jij? Dan vind je hier de voor- en nadelen op een rij.

Smart tv

Een tv zoals we die kennen uit onze jeugd, dat is niet meer de tv van vandaag de dag. De beeldbuis is definitief omgeruild voor de smart tv. Hier is veel meer op mogelijk, van series kijken tot internetten. Wanneer je kijkt naar de beste tv’s van dit moment, is aansluiten van je smart tv op je telefoon ook een slimme optie. Zo kun jij vanaf je telefoon je tv bedienen. Een smart tv heeft daarnaast vaak van zichzelf al prachtig geluid, wat ervoor zorgt dat de beleving bij het kijken van een film niet te vergelijken is met het kijken van een serie op je tablet. Ook is een tv een bron van gezelligheid, samen met het gezin een zaterdagavondshow kijken is leuker dan ieder voor zich op een tablet. Kortom, de tv van tegenwoordig kan veel meer en is daarnaast nog steeds een bron van gezelligheid. Het design is daarnaast ook zo aangepast dat de grote beeldbuis is verdwenen en ze geen prominente rol in het interieur meer aannemen.

No tv

Dan de redenen waarom mensen de tv laten voor wat het is in het interieur. Vaak wordt dit gedaan omdat mensen het een lelijk artikel vinden wat afleidt in een interieur. Of dit argument vol te houden is met de tv’s van vandaag de dag is maar zeer de vraag. De nieuwste en meest innovatieve tv’s zijn namelijk van zodanige kwaliteit dat ze als een schilderij aan de wand kunnen hangen. Een ander veelgehoord argument is dat ze afleiden bij goede gesprekken. Ook dit argument is eenvoudig te pareren, want nog altijd zit er een uitknop op de tv. Evenals op de smartphone, iets wat over het algemeen voor (veel) meer afleiding zorgt.

Kortom, wanneer wij naar de argumenten voor of tegen een tv kijken dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de tv van vandaag de dag nog altijd een goed idee is. Investeer in de beste variant van vandaag de dag en je kunt jaren vooruit!

Reacties
Anderen bekeken ook