Foto: verhuizen-corona-crisis

Plan de perfecte verhuizing met deze 5 tips

Of je nu gaat verhuizen om dichter bij familie of vrienden te zijn, je je favoriete baan hebt gevonden of omdat het tijd is voor avontuur

30 September 2022

Verhuizen kan een hele onderneming zijn. Vaak moet je alles wat je bezit inpakken en naar een nieuwe plaats vervoeren. En als je eenmaal aangekomen bent, is er meestal veel werk te doen om je te vestigen. Maar ondanks de uitdagingen kan verhuizen ook heel bevrijdend zijn. Een nieuwe frisse start en tijd om een nieuw leven voor jezelf te creëren. Gezellig, knus en vol plezier. Trots zeg ik: “ik woon hier!” Tenminste, nadat je de verhuizing hebt overleefd. Geen zorgen, met deze 5 tips ben je binnen no-time ingetrokken in je nieuwe stulpje. Laten we beginnen! 

#1 Begin op tijd

Hoe eerder je begint met inpakken en organiseren, hoe minder stress je dichter bij de verhuisdatum zult voelen. Begin met je huis te ontruimen en de spullen weg te doen wat je niet nodig hebt. Dit zal je lading verlichten en het inpakken vergemakkelijken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een verhuisbedrijf inhuurt die je vervolgens een hoop spullen laat vervoeren die weer achter in de kast belanden. Tijd voor een frisse start, ook met je spullen. 

#2 Zorg dat je georganiseerd bent

Maak een verhuislijst of spreadsheet om alle details van je verhuizing bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan het contact opnemen met bedrijven die helpen je verhuizing te bespoedigen tot aan het veranderen van je adres bij het postkantoor. Alles op één plaats hebben helpt je om kalm en georganiseerd te blijven tijdens het verhuisproces. En dit draagt ook bij aan goedkoop verhuizen, omdat je niet last-minute nog van alles in huis moet halen om je verhuizing goed te regelen. Zo kun je in alle hectiek de tijd nemen om je lijst af te werken. Je bent goed bezig! 

#3 Huur een verhuisbedrijf in

Je hebt al genoeg aan je hoofd! Werk, kinderen, sport… en zo kunnen we het lijstje nog wel even doorwerken. Waarom zou je jezelf nog meer stress opleggen als je met een eenvoudige optie jouw rust kan vergroten? Een goed verhuisbedrijf kan al het zware werk (letterlijk) voor jouw rekening nemen en je helpen je spullen veilig naar je nieuwe huis te vervoeren. Zorg ervoor dat je meerdere offertes krijgt en recensies leest voor je een verhuisbedrijf inhuurt.

4. Verstandig inpakken

Niet geheel onbelangrijk is het verstandig in te pakken als je gaat verhuizen. Zorg ervoor dat je al je dozen duidelijk labelt, en maak een lijst van wat er in elke doos zit. Dit bespaart je veel tijd en frustratie als je later iets probeert terug te vinden. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je verhuizing vlot verloopt en dat je vanaf dag één van je nieuwe huis kunt genieten.

#5 Pak zo snel mogelijk uit

Verhuizen naar een nieuw huis is altijd spannend, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel dingen te doen, en het kan verleidelijk zijn om al je spullen gewoon in dozen te laten zitten tot je tijd hebt om het aan te pakken. Dit is een zeker recept voor een regelrechte ramp! Zo snel mogelijk uitpakken helpt je om je sneller in je nieuwe huis te vestigen en de chaos van het leven uit dozen te vermijden. Hoe sneller je uitpakt en gesetteld bent in je nieuwe huis, hoe sneller je het gevoel hebt dat het echt van jezelf is. Reacties