Foto: 2022/Garagebox_opslagruimte_storage_Zutphen_10.jpg

Meer ruimte in je huis door een opslagruimte

Je kunt makkelijk en goedkoop meer ruimte in je huis creëren door een opslagruimte te huren.

11 Oktober 2022

Er wonen gemiddeld steeds minder mensen in een woning. Steeds meer mensen wonen alleen. Hoe kan het dan dat veel mensen toch met een ruimtetekort in huis kampen en een opslagruimte zoeken? De reden hiervoor zie je om je heen, althans, als je in de stad woont. Steeds meer huizen en appartementen worden gesplitst in meerdere studio’s. In zo’n studio woon je dan misschien wel alleen, ruimte heb je niet in overvloed. Vaak heb je een woonkamer met keuken(eiland), slaapkamer, kleine badkamer en een hal. Lees verder over hoe je met een opslagruimte meer ruimte in huis kunt creëren.

Meer ruimte in huis

Er zijn veel spullen die je weinig gebruikt, maar om het op de manier van Marie Kond? weg te doen, zien veel mensen ook niet zitten. Het zijn spullen waar je aan gehecht bent, die je af en toe gebruikt of grote spullen die gewoon niet in een woonruimte passen. Een mooi voorbeeld zijn sportspullen. Denk aan ski's of een racefiets; waar zet je zoiets neer? Ook klusspullen zijn een irritatie, want als de klus klaar is, blijft al die apparatuur en al dat gereedschap wel liggen. Een opslagruimte huren, kan een goede oplossing om snel van de rommel in huis af zijn. Maar dat is niet het enige voordeel van het huren van een opslagruimte.

Waarom een opslagruimte huren?

Logisch, om je spullen in te bewaren. Maar er zijn nog meer voordelen van een opslagruimte bij een professionele partij huren? Ten eerste zijn in een opslagruimte je spullen beveiligd tegen inbraak of brand. Zo is de kans kleiner dat je spullen gestolen worden of beschadigen dan wanneer je ze thuis in de kast legt. Ten tweede is een opslagbox voor je spullen prettig omdat je er daardoor nooit aan hoeft te denken. Als je telkens je klusspullen tegenkomt, geeft dit een onrustig gevoel. Bewaar je je spullen buiten je huis in een opslagruimte, dan heb je rust en ruimte thuis.

Is opslagruimte huren duur?

De prijzen voor het huren van een opslagruimte verschillen per stad of dorp. Wil je in hartje Amsterdam een garagebox huren, dan betaal je uiteraard meer dan in een kleinere plaats. Toch vallen prijzen voor opslag voor veel mensen erg mee. Wanneer je bijvoorbeeld tijdelijke opslagruimte zoekt vanwege een verhuizing of verbouwing, is de kans groot dat je de opslagruimte ook daarna aanhoudt. De huurprijs per maand voel je nauwelijks, terwijl je wel van de ruimte in huis geniet.

Reacties