Foto: makelaar-zwolle-1

Trucs en tips voor makelaars: hoe speel je het spel voor het kopen van een huis

Het kopen van een huis kan veel aanvoelen als het spelen van een spelletje poker - je kunt niet zeggen wie eerlijk is en wie bluft.

Van de taal van de eigendomsverdeling tot verwijzing kosten, we kijken naar de vragen die je dient te stellen om het spel te spelen.

Kopers vergeten vaak dat als het om makelaars gaat, zij niet de klant zijn. Dit is begrijpelijkerwijs verwarrend. De makelaar is tenslotte de persoon die de woningen voor je zoekt, je rondleidt en jouw vertelt hoe je een bod kunt doen.

Makelaars zijn er niet om je te misleiden of te verwarren, maar ze zijn er ook niet om jouw vriend te zijn. Ze zijn er niet om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Ze zijn er om de beste deal voor hun klant te krijgen en om je, indien mogelijk, secundaire of verwijzing diensten te verkopen.

Wat betekent dat je voor jezelf moet pleiten, de juiste vragen moet stellen en je moet concentreren op wat goed voor je is.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is er om de woning tegen de best mogelijke prijs voor de verkoper te verkopen. Vaak krijgen ze hun commissie pas uitbetaald als ze het pand verkopen.

Dat betekent dat ze gemotiveerd zullen zijn om het te verkopen, in plaats van dat het hun aanbiedingen te lang in de war brengt. Ze zullen proberen de best mogelijke prijs ervoor te krijgen, aangezien hun commissie is gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs.

Dit verschilt voor online agenten die in plaats daarvan soms een vooruitbetaling vragen. Dit betekent vaak dat de verkoper dingen moet doen zoals het regelen van hun eigen huisbezichtigingen. Dit betekent dat als je een bod uitbrengt, je mogelijk rechtstreeks met de verkoper onderhandelt. Een makelaar Zwolle kan je helpen bij het bod uitbrengen en het inplannen van huisbezichtigingen tijdens corona.

Prijsstelling van de woning

Vastgoedtaxaties kunnen lastig zijn, omdat ze van zoveel factoren afhankelijk zijn. Het type onroerend goed, de omgeving en de toestand van de onroerendgoedmarkt kunnen allemaal de waardering beïnvloeden.

Houd er ook rekening mee dat taxaties kunnen variëren, afhankelijk van wie je het vraagt. Een aankoopmakelaar Zwolle zal waarschijnlijk een zeer optimistische waardering geven aan een verkoper, omdat ze hun bedrijf willen, doordat het makelaarskantoor in Zwolle is gevestigd. Een makelaar buiten de stad die geen emotionele waarde geeft aan het pand heeft waarschijnlijk een meer gereserveerde mening over de waarde.

Wanneer je een bod uitbrengt, is de prijs altijd bespreekbaar. Een makelaar kan je helpen om te weten wat je te bieden hebt. Ze weten wat concurrerende aanbiedingen zijn, wat de prioriteiten van de verkoper zijn en hoe lang het onroerend goed op de markt is. Hoe meer je weet over de potentiële investering, hoe beter je in staat bent om een ??aanbod te doen dat wordt geaccepteerd door de verkoper.
Wat dien je te vragen aan een makelaar?
Makelaars hebben veel informatie over de woning. Stel ze zoveel mogelijk vragen. Bijvoorbeeld:

- Hoe lang is deze woning op de markt?
- Hoeveel aanbiedingen zijn er geweest?
- Welke prijsopgaven werden afgewezen?
- Wat is de situatie van de verkoper (wil graag verhuizen, heeft al een plek gevonden, moet verhuizen vanwege echtscheiding, geërfd eigendom enz.)?
- Wanneer wil de verkoper verhuizen?
- Hoeveel bezichtigingen heb je de komende dagen voor deze woning ingepland?
- Denk je dat de verkoper openstaat voor een open onderhandeling over de prijs?

Dit soort vragen geven je een idee van hoeveel je kunt onderhandelen en helpen je een bod te doen dat in overeenstemming is met de verwachtingen en behoeften van de verkoper.

Reacties