Leuk om te weten wat je woning nu waard is?

Woon jij nu al een tijd in hetzelfde huis? Dan wil je vast wel een keer weten hoeveel je huis nou eigenlijk echt waard is.

Guido van Loon 18 December 2021

De woningmarkt is namelijk op dit moment aan het floreren en wie weet is jouw huis super veel waard. De waardebepaling van een huis is belangrijk om te weten want wellicht is dan je kans je huis te verkopen. In dit artikel lees je hoe je achter de waarde van je huis komt in makelaarsland.

Hoe bereken je de waarde van je huis? 

Het berekenen van de waarde van je huis is eigenlijk vrij makkelijk. Je hoeft het namelijk helemaal niet zelf te doen. Je kunt een makelaar inschakelen om je huis te bekijken en van daaruit de waarde te bepalen. Als je nog niet zo serieus bent over het verkopen van je huis kun je ook altijd op het internet even kijken. Bij verschillende sites kun je terecht voor een gratis waardebepaling. Je vult dan in gewoon wat details van je woning in en dan wordt er gekeken naar andere soortgelijke huizen. De waarde daarvan zal dan niet veel verschillen van de waarde van jouw woning. 

Het verhogen van de huiswaarde

Als je dan niet blij bent met de uitkomst van de waardebepaling, kun je altijd wat doen om dit te verhogen. Ten eerste kun je jouw huis uit breiden. Het is namelijk zo dat jouw huis meer waard wordt als er meer vierkante meters zijn. Bouw bijvoorbeeld een serre als er ruimte voor is. Daarnaast kun je altijd ook nog de zolder verbouwen. Als je van de zolder een leefbare ruimte maakt door bijvoorbeeld een dakkapel toe te voegen en de muren te stuccen, dan stijgt jouw huiswaarde. Je kunt ook altijd nog de badkamer renoveren. Potentiële kopers zijn dol op een spiksplinternieuwe badkamer. Er zijn dus meerdere projecten die jij kunt uitvoeren om de waarde van je huis te verhogen. Het is dan ook echt een slim idee om dit te gaan doen aangezien de woningmarkt momenteel aan het floreren is. Je kunt je huis verkopen voor een mooie prijs aangezien er te veel vraag is en te weinig aanbod. Als je dan je huiswaarde ook nog eens verhoogt, heb je helemaal een mooie buit binnen. Het is natuurlijk ook zo dat een project in huis ervoor zorgt dat jij een stukje blijer bent met je woning. Wellicht wil je dan niet eens weg.

 

Reacties