Alles wat je moet weten over het inschakelen van een makelaar

We verkeren in een bijzondere tijd als het om de huizenmarkt gaat. De markt is erg competitief, het is dan ook een goede tijd om je huis te verkopen.

Guido van Loon 25 Mei 2022

De kans is groot dat het je een goede winst op kan leveren. Het inschakelen van een makelaar kan tijdens het verkopen van een huis verstandig zijn. We hebben een paar dingen die moet weten over het inschakelen van een makelaar voor je op een rijtje gezet.

Waarom een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar heeft veel voordelen. Ten eerste, heeft een lokale makelaar veel inzicht over de huizenmarkt in de buurt. We raden je dan ook zeker aan dat als je in bijvoorbeeld Amsterdam woont, om een makelaar Amsterdam uit te kiezen.

Ten tweede, zal een makelaar je de administratieve zaken zoveel mogelijk uit handen proberen te nemen. Dit is erg fijn omdat er in deze periode al genoeg is waar je je druk over moet maken. Zo kun jij je richten op het inrichten van je nieuwe huis of het vinden van een nieuw huis, terwijl de lastige zaken worden bijgehouden en afgehandeld.

Daarnaast beschikken makelaars over een groot netwerk die erg behulpzaam kunnen zijn bij de koop en verkoop van een huis. Dit is erg handig, omdat het proces veel sneller doorlopen zal worden. De makelaar weet de juiste mensen te vinden. Ook kan een makelaar een objectieve blik geven. Jouw oordeel is ook belangrijk, toch zien we vaak dat mensen in deze periode ook vaak uit emotie reageren. Het zou zonde zijn als het hierdoor niet verloopt zoals je wilt.

En natuurlijk weet een makelaar natuurlijk precies hoe je het beste kunt onderhandelen. Een makelaar zal realistisch en eerlijk advies geven op basis van zijn of haar kennis. Dit kan erg waardevol zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent en ben je verzekerd van de beste deal.

Wat kost een makelaar?

Nu zul je misschien wel denk, maar wat kost een makelaar? De kosten voor een makelaar verschillen enorm. Zo bieden sommige makelaars de mogelijkheid om een vaste prijs af te spreken voor specifieke diensten. Dit is erg fijn wanneer je precies wilt weten waar je aantoe bent. Andere makelaars berekenen een vergoeding op basis van de aankoop- of verkoopprijs van een huis. Zo´n dergelijke afspraak zal een makelaar nog meer motiveren om de beste deal te sluiten.

Reacties