Foto: new-england-g3306f4b39_1920

Hoe kun je je kantoor aan huis goed organiseren?

De meningen zijn er sterk over verdeeld, de ene persoon is er dol op om vanuit huis te werken, terwijl de ander juist het liefste alle dagen van de week op kantoor doorbrengt.

Koen 11 Maart 2023

Natuurlijk heeft het kantoor als voordeel dat je daar altijd de juiste spullen bij de hand hebt en ook nog gezellig kunt kletsen met collega’s. Gelukkig zijn er ook dingen die je thuis kunt doen om het werken daar zo comfortabel mogelijk te maken, hier hebben we alvast de beste tips voor je verzameld.

Zorg voor een snelle en veilige verbinding

Niks is zo irritant als heel lang moeten wachten op het laden van pagina’s of versturen van e-mails. Een snelle internetverbinding is daarom een heel belangrijk onderdeel van ieder thuiskantoor. Bel even met je provider om te kijken wat de mogelijkheden zijn, misschien kun je je abonnement verhogen of een versterker installeren. Zorg er daarnaast ook voor dat je veilig kunt internetten met behulp van een VPN. Deze tool zorgt ervoor dat je IP-adres verborgen blijft, waardoor het voor hackers moeilijk wordt om je locatie en persoonlijke gegevens te achterhalen. Lees hier meer over wat een VPN precies is en hoe je deze kunt gebruiken.

Kies een goed bureau en een comfortabele stoel

werkdag duurt toch al snel meer dan zeven uur en dan is het belangrijk dat je lekker en comfortabel gaat zitten. Bij een keuze voor een slechte stoel heb je er al snel last van dat je pijntje krijgt in je rug en bovenbenen, waardoor je je thuiskantoor steeds vaker zult vermijden. Er zijn tegenwoordig meer dan voldoende opties als het gaat om stoelen die ergonomisch goed in elkaar zitten, maar er ook nog leuk uitzien. Als je tijdens je werkdag het zitten en staan wil afwisselen, kun je ervoor kiezen om een zit/sta bureau in huis te halen. Met de knopjes onder je bureaublad verstel je de hoogte, waardoor je verschillende poses kunt aannemen. Zorg er wel voor dat de bedrading van al je apparaten lang genoeg is!

Ruim je kantoor op

Als je vanaf nul begint met het opbouwen van een thuiskantoor, kun je er het beste voor kiezen om niet te veel prullen neer te zetten. Een vol thuiskantoor is al snel chaotisch, waardoor je niet altijd voldoende aan je werk toe zult komen. Werk zo veel mogelijk met ladekasten waar je dingen in kunt opbergen en ruim aan het einde van je werkdag altijd even alle loszittende spullen op. Zo kun je de volgende dag weer fris beginnen. Dit ziet er ook veel beter uit als je een vergadering hebt waarbij je je webcam aan moet zetten.

Denk ook aan genoeg groen

Iets dat vaak vergeten wordt op het moment dat mensen een thuiskantoor gaan inrichten is dat het ook best gezellig mag zijn. Zet wat plantjes neer en hang wat kunst op zodat je ook nog een beetje kunt genieten van deze ruimte van je huis. Denk er ook eens aan om een muur te verven of een leuk vloerkleed neer te leggen. Zelfs met een klein budget kun je al een groot verschil maken.

Reacties
Anderen bekeken ook