Foto: verhuizing-voorbereiden

Hoe bereid je je voor op een verhuizing?

Heb jij je droomhuis gevonden en kun je niet wachten tot je gaat verhuizen? Geweldig, gefeliciteerd

Nu komt de verhuizing zelf er bijna aan en kijk je hier misschien wel enorm tegenop. Met dit artikel proberen wij je te helpen om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen!

Wat moet je allemaal regelen voor de verhuizing?

Bij een verhuizing moet er ontzettend veel geregeld worden. Maak voor jezelf een checklist, zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Maak ook een planning van de verhuizing zelf en de tijd ervoor. Bedenk zo goed mogelijk hoelang je nodig gaat hebben om alles in te pakken. Zo zorg je ervoor dat je in alle rust je spullen kan uitzoeken en inpakken. Wanneer jij je inschrijft op een nieuw adres bij je nieuwe gemeente, worden alle overheidsinstanties meteen op de hoogte gebracht. Andere diensten, bedrijven en personen moet je ook niet vergeten op de hoogte te stellen! Vaak worden kranten- en tijdschriftabonnementen vergeten, denk hier dus ook goed om! Laten we je een kleine checklist meegeven van dingen die je voor de verhuizing moet regelen:

  • Verkoop je oude woning of zeg de huur van je huurwoning op.
  • Sluit elektriciteit, gas en water af en vergeet niet de tellerstanden op te schrijven.
  • Stuur je adreswijziging naar familie, vrienden en bedrijven.
  • Schakel eventueel een verhuisbedrijf in voor je verhuizing.
  • Controleer of je een parkeervergunning nodig hebt voor de verhuiswagen. !
  • Bepaal de verhuisdag en zorg dat je eventueel oppas hebt geregeld voor kinderen en huisdieren!
  • Maak je woning verkoopklaar

Begin op tijd en organiseer goed!

Ga je zelf verhuizen? Maak dan een goede planning en zorg dat je genoeg verhuisdozen in huis haalt. Regel ook op tijd een kleine vrachtwagen of boedelbak om je spullen in te verhuizen. Een verhuizing is het ideale moment om eens goed je spullen te rangschikken. Zoek spullen uit die je nooit meer gebruikt en breng deze naar een tweedehands winkel. En ruim je garage eens lekker uit en breng spullen naar de stort! Zo kun je in je nieuwe woning met een frisse start beginnen. Kleine tip: maak gebruik van kleurcodes! Schaf stickers aan in verschillende kleuren en plak deze op de dozen. Geef de woonkamer een groene kleur, de keuken een gele, de slaapkamer een rode enz. Zo heb je overzichtelijk waar alle meubels heen moeten.

Verhuisbedrijf inschakelen?

Een verhuisbedrijf kan je helpen met de hele verhuizing. Van het meenemen en inpakken van verhuisdozen tot het goed verhuizen van een wasmachine of piano op de tweede verdieping. Aan het inschakelen van een verhuisbedrijf hangt een prijskaartje, maar je krijgt er wel ontzettend veel rust voor terug in je hoofd.

Reacties