Foto: makelaar_in_Gorinchem

Het heden en verleden van de makelaardij nader bekeken

De makelaar in de moderne tijd

Theo Vliegop 19 December 2023

De makelaardij heeft een rijke en veelzijdige geschiedenis, waarbij het beroep van makelaar in Nederland teruggaat tot het jaar 1284. Graaf Floris V van Holland gaf toen de stad Dordrecht het recht om makelaars aan te stellen. Oorspronkelijk waren makelaars tussenpersonen in diverse handelswaar zoals schepen, textiel en etenswaar. Naarmate de handel groeide, nam ook het aantal makelaars toe en specialiseerden ze zich uiteindelijk in specifieke gebieden zoals onroerend goed.

In de 16e eeuw verenigden makelaars zich in een gilde om de kwaliteit van hun werk te garanderen en zich te onderscheiden van onbevoegde bemiddelaars. Dit was ook de tijd waarin het makelaarsstokje werd geïntroduceerd als een symbool van professionaliteit. Makelaars moesten voldoen aan strikte eisen van betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en geheimhouding, eigenschappen die vandaag de dag nog steeds van essentieel belang zijn.

De makelaar in de moderne tijd

In de moderne tijd richt een makelaar, zoals die van Van Ekeren Kuiper, zich vooral op de koop, verkoop, huur en verhuur van onroerend goed. Dit omvat het regelen van contracten, bemiddelen in transacties en het adviseren van cliënten. De rol van de makelaar is die van een tussenpersoon, essentieel voor het sluiten van overeenkomsten en het begeleiden van klanten door het gehele proces.

Specifiek voor de vastgoedmarkt zijn er twee belangrijke soorten makelaars: de aankoopmakelaar en de verkoopmakelaar. De aankoopmakelaar adviseert de koper op verschillende fronten, waaronder de waarde van de woning, bouwtechnische aspecten, en juridische kwesties. De verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van een woning van begin tot eind, waarbij taken variëren van marketing tot het voeren van onderhandelingen en het afhandelen van de administratie.

Welke makelaar raden wij aan in de omgeving Gorinchem?

Bij de keuze voor een makelaar in Gorinchem is Van Ekeren Kuiper een voor de hand liggende keuze. Dit makelaarskantoor heeft een grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt en biedt een volledig pakket aan diensten. Van het begeleiden bij de aankoop of verkoop van uw woning tot advies over de huidige marktwaarde en juridische zaken, hun team van deskundige makelaars staat klaar om u te ondersteunen.

Van Ekeren Kuiper onderscheidt zich door een klantgerichte benadering, waarbij persoonlijke aandacht en maatwerk centraal staan. Ze begrijpen dat het kopen of verkopen van een woning niet alleen een financiële, maar ook een emotionele beslissing is. Hun expertise, gecombineerd met een persoonlijke benadering, zorgt ervoor dat ze hun klanten optimaal kunnen bijstaan in dit complexe proces.

Het kiezen van de juiste makelaar is een cruciale stap in de vastgoedwereld. Met hun diepgaande kennis en ervaring is Van Ekeren Kuiper in Gorinchem de perfecte partner om u te begeleiden in het maken van weloverwogen beslissingen op de vastgoedmarkt. Hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt hen een vertrouwde keuze voor iedereen die op zoek is naar professionele begeleiding in onroerend goed.

Wat zeggen de cijfers over Gorinchem?

Recente gegevens over de huizenmarkt in Gorinchem geven een interessant beeld van de vastgoed dynamiek in deze regio. Volgens de beschikbare data zijn er recentelijk 116 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. In een bredere context is er gemeld dat er recent 216 woningen zijn verkocht of verkocht onder voorbehoud in deze gemeente.

De vastgoedmarkt in Gorinchem lijkt een dynamische trend te vertonen. Er is een daling waargenomen in het aantal verkochte woningen, van 120 in het vorige kwartaal naar 82 in het meest recente kwartaal. In een ander kwartaal werd gemeld dat er 115 huizen verkocht waren, wat een stijging was ten opzichte van de 102 verkochte huizen in het voorgaande kwartaal.

Deze cijfers geven aan dat de huizenmarkt in Gorinchem fluctueert, met perioden van zowel stijging als daling in het aantal verkochte woningen. De variërende aantallen kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder economische omstandigheden, markttrends en de beschikbaarheid van onroerend goed in de regio.

Reacties