Foto: makelaar-groningen

Heerlijk wonen in Groningen

Als je bent geboren en getogen in de Randstad, dan is Groningen wellicht een hele stap om naartoe te verhuizen.

Marlou 21 Januari 2023

En dat terwijl Groningen als stad en als provincie heel veel te bieden heeft. Zo is er veel rust en ruimte om na een dag hard werken op en top te kunnen ontspannen. Daarnaast zou je zomaar je droomhuis voor een betaalbare prijs tegen kunnen komen. Heb je een huis te koop Groningen en omstreken gezien en wil je eerst weten of het echt wat voor je is? Met deze tips voel je je er al snel thuis en vind je een heerlijk huis.

Welk huis past bij mij

Iedereen heeft een andere visie van een droomhuis. Voor de een is het een boerderij op het platteland met heel veel ruimte, de ander houdt juist van een mooi appartement met uitzicht op de stad en met de leukste restaurantjes binnen wandelafstand. Voordat je gaat beslissen dat je naar een andere provincie gaat verhuizen, is het goed om in kaart te brengen waar je precies naar zoekt. Dit kun je doen door woonmagazines te lezen, maar het is beter om al je wensen op papier te zetten. Waaraan moet je huis voldoen, wil je dichtbij bepaalde faciliteiten zitten en – niet onbelangrijk in deze dure tijden – wat is je budget. Als je dat voor jezelf in kaart hebt gebracht, kun je gerichter zoeken naar een nieuwe woning.

Ontdek Groningen

Staat je droomhuis in de stad of provincie Groningen, dan is het goed om het huis meerdere malen te gaan bezichtigen. Vooral als je niet uit de streek komt, is het goed om te kijken hoe het huis op verschillende momenten van de dag bevalt. Een avondbezichtiging is altijd aan te raden, mits dit natuurlijk kan. Daarnaast is het belangrijk dat je ook de streek of stad bezichtigt en ervaart. Kom je bijvoorbeeld uit een heel drukke stad dan kan het leven op het platteland echt een cultuurshock zijn. Maar ook een heel andere stad kan niet direct als thuis voelen. Om dus te ontdekken of een stad of dorp bij je past, is het verstandig om er een paar nachten te verblijven. Overal in Groningen zijn B&B’s, hotels en andere accommodaties te vinden waar je het gevoel van er wonen kan ervaren. Natuurlijk is een vakantieaccommodatie niet je eigen woning, maar je kan wel de stilte ervaren of juist het bruisen van de stad. Een bezoek aan Groningen met overnachting zal je helpen om je droomhuis in Groningen te kopen.

Groningen; groene, bruisende provincie

Er gaat niets boven Groningen, aldus de slogan van de provincie. Er valt veel te beleven in deze provincie. Van de bruisende studentenstad vol koffietentjes, restaurantjes en culturele uitstapjes tot aan de stilte van de polder en de Wadden. Je kan er tijdens een wandel- of fietstocht langs de kust zomaar zeehondjes tegenkomen. Naast steden en dorpen zijn er uitgestrekte natuurgebieden te vinden die wachten op jou om ontdekt te worden. Daarnaast kent Groningen toffe festivals, veel erfgoed en streekproducten. En wil je even een andere stad bezoeken, dan ben je zo met de trein in bijvoorbeeld Zwolle of Amersfoort. Een uitstapje over de grens naar Duitsland is tevens met gemak geregeld. De veelzijdigheid van de provincie en stad zorgt ervoor dat het heerlijk is om te wonen in Groningen.

Een goede makelaar

Of je nu vanuit een huurhuis een woning in Groningen gaat kopen of juist vanuit een koopwoning komt, samen met een goede makelaar heb je alles rondom de koop en verkoop zo geregeld. Ben je van plan om een huis in Groningen te kopen, dan is het aan te raden om een makelaar in de arm te nemen uit Groningen zelf. Hij of zij weet immers precies hoe de stad en de provincie in elkaar steken. Daarnaast kan een plaatselijke makelaar je meer vertellen over de streek en de huizen die er te vinden zijn. Hierdoor ga je goed voorbereid een bezichtiging doen en vind je met gemak je droomhuis in Groningen om te kopen.

Reacties