Foto: Huizensite-Cribb_nl-breidt-totale-woningaanbod-uit-met-25-procent

Huizensite Cribb.nl breidt totale woningaanbod uit met 25%

Onlangs lanceerde huizenplatform Cribb een functie waarmee het woningaanbod dat voorheen alleen binnen Cribb inzichtelijk was, ook openbaar wordt gemaakt.

Hiermee neemt Cribb de drempels weg voor woningzoekers om aan te sluiten bij het platform. Hoe meer deelnemers Cribb heeft, des te groter is de kans dat zij een koopwoning weten te vinden.

Het unieke karakter van Cribb.nl is dat woningzoekers alleen het woningaanbod kunnen zien als ook zij hun eigen woning in het platform aanbieden. “De visie van Cribb is dat woningzoekers in beweging komen als ze bij elkaar mogen binnenkijken en kunnen samenwerken binnen het platform. Dat is na vandaag nog steeds het geval”, aldus Jeroen Wilhelm, directeur van Cribb. “Het aanbod dat nu openbaar is gemaakt, is niet herkenbaar maar geeft wel een beeld van wat je binnen Cribb kunt verwachten”.

Alle beschikbare woningen worden openbaar getoond met een vervaagde foto en enkele kenmerken zoals soort woning, bouwjaar, woonoppervlakte en indicatie van de vraagprijs.

Een kwart meer woningaanbod

Cribb heeft de afgelopen periode de eerste groep woningzoekers weten aan te trekken. Daardoor is het woningaanbod flink gegroeid. Het bedrijf wil de komende maanden uitbreiden met meer uniek woningaanbod. Door het inzichtelijk maken van het reeds beschikbare aanbod, verwacht het deze ambitie waar te gaan maken. Inmiddels is door Cribb ongeveer 25% uniek woningaanbod aan de totale voorraad toegevoegd. Het potentieel aan extra woningaanbod dat Cribb kan gaan bieden, is meer dan een verdubbeling van het aanbod dat momenteel zichtbaar is op de reguliere huizensites.

Cribb

Cribb is een landelijk initiatief dat zich ten doel stelt om de koopwoningmarkt in beweging te brengen. Via Cribb.nl krijgen (koop)woningzoekers inzage in het woningaanbod van mede-woningzoekers. Om dat inzicht te krijgen moet de zoeker zijn eigen woning zichtbaar maken binnen het platform. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem van woningzoekers onder elkaar die onderling matches maken.

Meer informatie is te vinden op www.cribb.nl.

Reacties