Foto: Huizensite_Cribb_breekt_door_met_unieke_woningen_voor_zoekers

Huizensite Cribb breekt door met unieke woningen voor zoekers

Huizensite Cribb brengt positief nieuws voor woningzoekenden. Er zijn ruim 3.000 woningen beschikbaar, want het platform is aan een opmars bezig.

Het doel om alle woningzoekers in Nederland weer perspectief te bieden op een woning, komt steeds dichter bij.

Het platform draait de markt om doordat woningzoekers elkaars woning kunnen bekijken en ze tegelijkertijd zowel zoeker als verkoper zijn. In de huidige markt zijn circa 250.000 zogenaamde doorstromers op zoek naar een nieuwe koopwoning. Dit zijn mensen die nu in een koopwoning wonen maar op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning. Dat betekent dat er zo’n 250.000 woningen latent in verkoop staan. Maar deze verkopers willen eerst kopen en dan pas verkopen. Daardoor zit iedereen op elkaar te wachten. Op het Cribb-platform wordt dat doorbroken.

Vraag en aanbod in balans

Cribb.nl is een gesloten platform dat alleen toegankelijk is als je ook zelf je woning aanbiedt. Dat betekent dat je alleen met een account en door een eigen woning in te brengen, inzage krijgt in het beschikbare woningaanbod binnen het platform. “Ons model gaat uit van wederkerigheid en samenwerking, iets dat in deze tijd een welkome afwisseling is.” Aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter en directeur van Cribb. “Het etalagemodel van de huidige huizensites werkt niet in de huidige markt waar veel vraag en weinig aanbod is. In de afgeschermde omgeving van het Cribb-systeem ontstaat een marktwerking die meer in balans is.” Inmiddels zijn de eerste 15 succesvolle aankopen binnen Cribb een feit.

Starters ook welkom

Zodra het aantal woningen binnen het platform voldoende is, krijgen ook starters toegang tot de site om daarmee de doorstroming volledig te maken. “We monitoren voortdurend of er voldoende woningen in onze database zitten die voor starters geschikt zijn. Zodra dat het geval is, worden zij ook toegelaten.” Aldus Wilhelm. Inmiddels zijn enkele tientallen starters al toegelaten en heeft dat geleid tot de eerste aankopen vanuit deze doelgroep.

Reacties