Foto: geld-besparen-tips

Geld besparen doe je aan de hand van deze drie tips!

Geld besparen is een van de onderwerpen die altijd voor iedereen relevant zal blijven.

Dit komt omdat iedereen van geld besparen houdt en dit direct betekent dat je geld overhoudt voor andere uitgaven en activiteiten! Het daadwerkelijk besparen van geld is echter moeilijker dan het klinkt. Omdat het besparen van geld heel lastig is, geven we je in deze blog drie tips omtrent geldbesparing!

Check je abonnementen

Een steeds groter deel van onze vaste uitgaven ontstaat uit abonnementen. Dit kunnen abonnementen zijn in de vorm van een muziekabonnement, een abonnement voor een fiets of zelfs een abonnement voor onderbroeken. Je hebt vaak een groot deel van deze abonnementen niet nodig. Ga daarom eens al je abonnementen langs en zeg degene op waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Je kunt het aantal abonnementen dat je hebt inzichtelijk krijgen middels een online huishoudboekje. Hierin zie je precies welke uitgaven maandelijks terugkeren en welke je dus onder de loep moet nemen!

Bespaar op vaste uitgaven

Vaste uitgaven zijn uitgaven die je moet blijven doen om je leven op de door jou gewenste manier te leiden. Dit zijn dan ook de uitgaven waar je niet omheen kunt en die je wel echt gaat maken. Ook op deze vaste uitgaven is gemakkelijk geld te besparen! Denk hierbij aan het kopen van een ander merk dan het A-merk product in de supermarkt of het kiezen voor een goedkopere kapper dna de kapper waar je altijd heen gaat. Het besparen op vaste uitgaven is voor veel mensen lastig omdat er van een vertrouwd patroon afgeweken dient te worden. Om geld te besparen zul je deze patronen dus moeten doorbreken!

Krijg je uitgaven inzichtelijk

Je kunt pas geld besparen als je je uitgaven inzichtelijk hebt. Als je alle uitgaven per maand op een rijtje hebt dan zie je ook precies waar je geld heen gaat. Je kunt dit doen door al je uitgaven handmatig te noteren en aan het eind van de maand de balans op te maken. Dit kun je ook laten doen door een applicatie. Een applicatie als Dyme houdt maandelijks jouw in-en uitgaven bij. Je kunt aan de hand van het overzicht in zo’n applicatie precies zien waar jij je geld aan uitgeeft en dus ook waar jij geld op kunt besparen!

 

Reacties