Een incassobureau inschakelen: vijf voordelen

In dit artikel behandelen we vijf van de voordelen van het inschakelen van een incassobureau bij het incasseren van onbetaalde facturen.

07 September 2021

De klant betaalt

Wanneer je een incassobureau inschakelt zullen de meeste klanten hun factuur snel betalen. Een bedrijf dat een incassobureau durft in te schakelen laat namelijk zien dat ze wel degelijk bereid zijn om een aantal centen neer te leggen om betaald te worden. Deze directe aanpak vind niet iedereen prettig, maar geeft een duidelijke boodschap over de waarde die jij of je bedrijf hecht aan efficiëntie en professionaliteit.

Van wanbetaler naar altijd op tijd

De reputatie snelt de incasseerder vaak vooruit. Oftewel: als je eenmaal een incassobureau hebt ingeschakeld zal niet alleen de wanbetaler voortaan op tijd zijn rekeningen betalen, maar ook andere schuldenaren gaan hierdoor hun factuur sneller afrekenen. Contact met een incassobureau willen zowel particulieren als andere bedrijven graag zo veel mogelijk voorkomen. Naast dat een incassobureau op de stoep tot reputatieschade kan leiden, is het welbekend dat zodra de incasseerders er bovenop zitten, er hoe dan ook betaald gaat worden. Dan betaalt men toch liever te vroeg dan te laat!

De flexibiliteit van een incassobureau

Incassobureaus zijn met de tijd enorm goed aangepast op de flexibiliteit die nodig is voor succesvol business to business zakendoen. Ze weten dat ieder bedrijf van andere factoren afhankelijk is om te kunnen bestaan, hierdoor is er een hoge flexibiliteit vereist in betalingsregelingen. Om de beste oplossing voor iedere klant te kunnen garanderen staan de meeste regelingen dan ook niet vast en zijn de bureaus vaak bereid om onderling afspraken te maken met klanten: zo kan er besloten worden voor een vast bedrag facturen te incasseren, maar kan een incassobureau ook per betaald bedrag een commissie in rekening brengen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij het inschakelen van een incassobureau? Op incassobureau-pro vind je alle informatie.

Overzicht door goede documentatie

Een incassobureau zorgt er altijd voor dat het gehele traject van betaling goed bijgehouden wordt. Wanneer er een gesprek plaatsvind tussen het bureau en een debiteur wordt dit dan ook altijd geregistreerd. Hierdoor kan je wanneer een schuld onbetaald blijft de wanbetaler gemakkelijk dagvaarden: het incassobureau heeft immers alle voorafgaande pogingen keurig in kaart gebracht. Als een schuld onverhoopt toch niet betaald wordt kan deze in veel gevallen geclaimd worden als belastingaftrek. Om dit te kunnen doen is deze goede documentatie van alle contactmomenten en incasseringspogingen cruciaal, die wil de Belastingdienst dan namelijk inzichtelijk gepresenteerd krijgen.

Beschermd door de Nederlandse wet incasseren

Geld eisen bij mensen die het niet op willen geven is een lastige taak waarvoor het enorm belangrijk is dat je zeker weet dat je in je recht staat. Parate juridische kennis die van toepassing is op de situatie is dan ook van cruciaal belang. Door de juridische knowhow waarover de mensen van een incassobureau beschikken, voorkom je dat klanten een rechtszaak tegen jouw bedrijf aanspannen doordat er niet juist gehandeld wordt. Het inschakelen van een bureau met alle benodigde kennis over juridische zaken helpt het risico op juridische misstanden verkleinen.

Het inschakelen van een incassobureau is de veiligste oplossing voor jou en je onderneming. Een incassobureau doet jouw reputatie als ondernemer meer goed dan kwaad en garandeert dat je jouw harde werk op een effectieve en professionele manier uitbetaald ziet worden.

 

Reacties