Foto: Verhuizen-vincent

Eerste keer verhuizen? Deze vijf dingen wil je weten!

Verhuizen, er zijn maar weinig mensen die het een leuke bezigheid vinden.

Vincent 15 Augustus 2023

Het valt nog mee wanneer het de verhuizing van iemand anders betreft, maar zodra het je eigen verhuizing is dan ontstaat bij veel mensen de chaos. Wellicht is dat al de eerste geruststelling; Je bent niet de enige! Een verhuizing kan helemaal een uitdaging zijn wanneer het de allereerste keer is. Daarom hier vijf dingen die je echt wilt weten voordat je gaat slepen met dozen

1 Ruim op

Vaak ligt de focus bij een verhuizing op het gereed maken van het nieuwe huis en niet op de spullen die verhuisd moeten worden. Maar leg hier juist wel de focus op! Begin op tijd en begin niet met inpakken, máár met opruimen. Doe weg waar je geen fijn gevoel bij hebt en doe dit stap voor stap. Hoe minder spullen, hoe minder te verhuizen. Hoe vaak zie je wel niet bij iemand een oude verhuisdoos staan die nooit is uitgepakt?

2 Maak foto’s van apparaten

Tenzij je héél technisch onderlegd bent is dit een gouden tip; maak foto’s van technische apparaten en dan vooral op hoe stekkers verdeeld zijn. Deze wirwar van snoeren en stekkers gaat je ongetwijfeld hoofdpijn geven wanneer je dit niet meer weet. Foto’s gaan je helpen.

3 Check YouTube

Beter goed gejat dan slecht bedacht, dat is -ook bij verhuizen- 100% waar. Dus check bijvoorbeeld YouTube filmpjes over verhuizen. Van het dichtplakken tot kastdeurtjes tot het nummeren van dozen. Alles komt voorbij en je gaat de mensen zeer dankbaar zijn. Voor je het weet ben je zo ervaren dat je zelf de filmpjes kunt aanleveren.

4 Goed verzekerd

Wist je dat tijdens een verhuizing niet alles standaard verzekerd is? Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het risico dat iets fout gaat ligt altijd op de loer. Een verhuizing levert al genoeg stress op, deze extra stress is gelukkig met een paar klikken te tackelen. Check je huidige verzekeringen en sluit anders tijdelijk een aanvullende (verhuis)verzekering af. Je gaat tenslotte wel al je waardevolle en vertrouwde spullen verhuizen, met alle risico’s van dien.

5 Ken je zwaktes

Breekt het angstzweet je toch al lichtelijk uit wanneer je bovenstaand lijstje doorneemt? Dan is het tijd om de experts te betrekken. Niet voor niets is er een enorm aanbod aan verhuizers, het is namelijk daadwerkelijk een vak. Dit geldt niet alleen voor huizen op driehoog aan de gracht in Amsterdam, maar ook bij een doorzonwoning in een Vinex-wijk is het ontzettend fijn. Een luxe die je jezelf moet gunnen en jou de rust en overzicht gaat bieden die je dan nodig hebt. Dus van een goed verhuisbedrijf in Oegstgeest tot een verhuisbedrijf in Voorschoten, in elke regio vind je wel een topper. En het fijne is dat je bij de meeste verhuizers kunt aangeven wat je wilt; van de volledige verhuizing in één dag tot alleen wat grote en/of breekbare objecten vervoeren. Zo houd jij de regie en het overzicht, maar gebeurt alles goed en grondig.

Kortom, verhuizen is iets wat iedereen in zijn of haar leven toch minstens wel één keer doet. Zoals bij zoveel dingen is het ook iets wat je wel een beetje moet leren. Wanneer er zich dan ook ouders, buren of familie aandienen met goed bedoelde tips; omarm ze en bedank ze. Maar houd zelf de regie en je hoeft niet iedereen zijn of haar hulp te aanvaarden. In zo’n stressvolle omgeving kan het namelijk prima zo zijn dat je helemaal geen behoefte hebt aan de aanwezigheid van bepaalde personen.

Een paar ervaren verhuizers inhuren met dito spierballen die niet bij het minste of geringste door hun rug gaan (dus geen geklaag op de spannende dag) is dan een zeer fijne zekerheid. Succes!

Reacties
Anderen bekeken ook